Gå til sidens hovedinnhold

Flere skoleelever har testet positivt i Hustadvika

Det er onsdag avdekket covid-19-smitte i Hustadvika kommune.

Onsdag ble det påvist smitte hos to elever på 5. trinn og én elev på 3. trinn på Haukås skole, opplyser Hustadvika kommune i en pressemelding.

«Den ene eleven fikk symptomer i helga og har ikke vært på skolen denne uka. Den andre eleven har testet positivt på hurtigtest i dag», skriver kommunen om de to elevene i 5. klasse.

Eleven på 3. trinn testet positivt på en hurtigtest onsdag.

Foresatte er bedt om å hente hurtigtester ved skolen for å teste alle elevene på 3. og 5. trinn. Berørte fritidsaktiviteter har også fått informasjon og fått mulighet til å hente selvtester.

Samtidig opplyser Hustadvika kommune at det foreløpig ikke er aktuelt å innføre samme forskrift som Kristiansund kommune innførte denne uka, om utvidet isolasjonstid og utvidet karantene ved påvist smitte.

Les også

Har vedtatt nye koronatiltak i Kristiansund: – Vi prøver å gå inn der smitterisikoen er størst

Hustadvika var involvert i arbeidet med å utarbeide forskriften, og vil vurdere å innføre den dersom smittesituasjonen i kommunen får et større omfang.

«Vi oppfordrer alle om å ha lav terskel for å teste seg ved symptom. Hold deg hjemme om du er syk, vask hendene ofte og host i albuekroken», skriver Hustadvika kommune.

Les også

Disse FHI-tallene tar av på sosiale medier: – Levner ingen tvil

Kommentarer til denne saken