Tustna pensjonistlag er godt i gang igjen med sin møtevirksomhet etter koronapandemien. Til vår store glede og inspirasjon har det vist seg at det har vært en markant økning av både frammøtte og ny innmeldelser av medlemmer til pensjonistforbundet, tilknyttet Tustna pensjonistlag. Nå har pensjonistlaget virkelig tro på at vi kan øke både i medlemstall og flere som kommer på pensjonistlagets sosiale samvær/møter.

På det siste møtet var det 26 personer til stede og da var det flere av «de faste» som av forskjellige årsaker ikke var til stede, det gjelder også undertegnede som var på jobb.

Som vanlig var det både sang og musikk, servering av rømmegrøt, spekemat, flatbrød, kaffe og kake. Det er en fornøyelse og sann glede å kunne ha en slik servering fra huset gode kjøkken og dyktige fagfolk.

Praten går bestandig livlig og mimre/mingle-stunder er på sin plass, det er mye det skal snakkes og minnes om.

Det står ethvert medlem fritt å ta opp saker som den enkelte er opptatt av, enten det nå gjelder eldreomsorgen, kommunikasjon eller mangel på sådan i forhold til det offentlige, vanskelighetene med bruk av nettet som en altfor ofte blir henvist til. Det virker som offentligheten ikke klarer å forstå at det er mange hundre tusen mennesker i Norges land som ikke har/er fortrolig med moderne kommunikasjon, dette gjelder i aller høyeste grad også her i Aure kommune. At det skal være så forbannet vanskelig for byråkratene å fatte dette!

Jeg har alltid kalt en spade for en spade og som leder av Tustna pensjonistlag må jeg engang i blant komme med slike påstander. Ja, vi er eldre, vi er pensjonister og vi lever våre liv som alle andre. Vi vil bli hørt, bli tatt på alvor og vi ønsker ikke å være en salderingspost i politikernes og byråkratene 4-kantete ark. De eldre og godt voksne er en enorm ressurs for samfunnet, det er bruk for oss innen omsorg, frivillighetsarbeid og innen arbeide/jobb.

Avslutter selve referatet her, men har den store glede å kunne meddele at til vårt neste medlemsmøte og sosiale samvær fredag 20. mai klokken 13, får vi besøk fra Smøla pensjonistforening, hele 17 stykker kommer fra Smøla, det setter vi svært stor pris på. Dette gleder vi oss til, selvsagt ønsker vi at så mange så mulig av våre medlemmer fra Tustna også kommer til dette felles samværet.

Det blir mye musikk og sang, opptreden, buffet og prating/minner og mimring. Det er også anledning til å lufte sine meninger og annet som en har på hjertet.

Setter pris på å høre fra medlemmer som vil komme, slik at kjøkkenet kan tilberede servering nok til alle sammen, det er bare å ta kontakt med undertegnede, Roger, de øvrige styremedlemmene og ikke minst ved Bodil.