Fiskeridirektoratet: «Rømt oppdrettsfisk i Tingvollfjorden»

Meldinger om betydelige fangster av oppdrettsfisk.

DEL

Det har de siste dagene blitt fanget rømt oppdrettslaks i Tingvollfjorden i Møre og Romsdal. Kilden til rømmingen er så langt ikke kjent.

Dette skriver Fiskeridirektoratet på sine hjemmesider torsdag.

De to siste dagene har Fiskeridirektoratet fått meldinger om «betydelige fangster av oppdrettsfisk på rundt 4-6 kg» i Sunndalsfjorden innerst i Tingvollfjorden. Fangstene er i hovedsak tatt i kilenøter, skriver Fiskeridirektoratet.

Direktoratet melder videre at de har hatt dialog med selskapet som driver lokaliteten som ligger nærmest, og som har fisk i aktuell størrelse. Selskapet har sjekket nøtene på anlegget uten å finne hull.

Nå skal direktoratet kartlegge spredning og fangsttidspunkt på fangstene i området. Prøver fra den rømte fisken vil også bli samlet inn til sporing dersom kilden til rømmingen ikke blir kjent.

Navnet på selskapet Fiskeridirektoratet har snakket med, oppgis ikke, men iLaks opplyser at det er snakk om AquaGen. «Lerøy Midt har også anlegg i området, men har ikke fisk i sjøen for tiden», melder iLaks.

Tips

Fiskeridirektoratet ønsker nå flere tips fra publikum om fangst av rømt fisk i området. De ønsker også bilder av eventuelle fangster. Tipser kan bli kontaktet for prøvetaking (skjell).

Fiskeridirektoratet flere tips fra publikum om fangst av rømt fisk i området. Vi ønsker også bilder av eventuelle fangster. Tipser kan bli kontaktet for prøvetaking (skjell).

Tips kan meldes inn til FMC – Fiskeridirektoratets døgnåpne vaktsentral på telefon 911 03 277.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken