Fire personer til sykehus etter trafikkulykke – tunnelen ble stengt i seks timer

Atlanterhavstunnelen var stengt i seks timer torsdag ettermiddag og kveld.

Atlanterhavstunnelen var stengt i seks timer torsdag ettermiddag og kveld. Foto:

Ulykken i Atlanterhavstunnelen torsdag ettermiddag skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Føreren, en mann i 20-årene, kjørte uten gyldig førerkort og er anmeldt.

DEL

Torsdag ettermiddag klokken 15.23 kom meldingen om en trafikkulykke i Atlanterhavstunnelen mellom Kristiansund og Averøy. Ulykken skjedde i nedkjøringen fra Kristiansund.

Fire personer er bragt til sykehus etter hendelsen. Disse ble fordelt på St. Olavs hospital i Trondheim og sykehusene i Molde og Ålesund. Skadeomfanget er ikke kjent.

En femte person var også involvert i ulykken. Vedkommende ble sjekket av helsepersonell på stedet, men det var ikke behov for ytterligere behandling.

Stengt i seks timer

Atlanterhavstunnelen ble stengt som følge av ulykken, og åpnet først klokken 21.30 – seks timer senere. Dette på grunn av at kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppa i Statens vegvesen skulle gjøre ferdig sine undersøkelser på stedet.

Det måtte også gjennomføres nødvendige reparasjoner inne i tunnelen før den ble åpnet for trafikk.

Klokken 19.45 torsdag kveld kom Møre og Romsdal politidistrikt med en oppdatering om hvordan ulykken skal ha skjedd:

«Trolig hendelsesforløp er en forbikjøring, hvor fører av bilen mistet kontrollen og havnet i fjellveggen. Deretter kolliderte den med en annen bil, trolig motgående retning. Fører av bilen har status som siktet, blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort», skriver politidistriktet på Twitter.

Føreren som er siktet er en mann i 20-årene.

– Årsaken til ulykken skal være en forbikjøring, og det er opplysninger fra vitner på stedet som danner grunnlaget for dette. Opplysninger om hendelsen utover det, er det behov for etterforskning for å si noe om. Kriminalteknikere har vært på stedet og gjort åstedsundersøkelser, noe som er vanlig ved slike hendelser, sier operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav.

Til sykehus i helikopter og ambulanse

En politipatrulje var allerede inne i tunnelen da det smalt, og kom derfor svært raskt til stedet. Politibilen kjørte i utrykning og var på vei til et bistandsoppdrag på Averøya da ulykken skjedde.

De første meldingene som kom fra politifolkene inne i tunnelen, var at alle involverte var bevisste og at det kunne se ut som om det ikke er snakk om alvorlige skader.

Klokken 16.30 opplyste politiet at de involverte personene er brakt til sykehus med luftambulanse og ambulanse. Totalt fire personer måtte på sykehus, alle disse satt i samme bil.

I den andre bilen satt kun fører, som ikke hadde behov for videre behandling.

Det ble tilkalt luftambulanse etter ulykken i Atlanterhavstunnelen.

Det ble tilkalt luftambulanse etter ulykken i Atlanterhavstunnelen. Foto:

Lange køer – og lang ventetid

Torsdag ettermiddag samlet det seg en god del biler på begge sider utenfor den stengte tunnelen.

Flere personer som sto i kø henvendte seg til Tidens Krav for eventuell informasjon om hvor lenge tunnelen ville bli stengt. Disse ønsket å vite det var verdt å vente på at tunnelen skulle åpne igjen, eller om det ville være raskere å kjøre omveien rundt.

Politiet kunne ikke gi noe tidsperspektiv på arbeidet underveis, men henviste til alternativ rute om Krifast og Atlanterhavsveien. Politiet var ferdig med sine undersøkelser cirka klokken 20.50, og det tok enda 40 minutter til før Vegvesenet var ferdig med reparasjonene inne i tunnelen.

Trafikken står stille etter at Atlanterhavstunnelen ble stengt. Politiet melder at tunnelen vil bli stengt lenge på grunn av ulykken.

Trafikken står stille etter at Atlanterhavstunnelen ble stengt. Politiet melder at tunnelen vil bli stengt lenge på grunn av ulykken. Foto:

Artikkeltags