KBK skal spille ti kamper før serien starter hjemme mot Fredrikstad 10. april. Åtte av kampene kan du se direkte på strømmeplattformen Direktesport.

Første test kommer allerede 27. januar hvis været tillater det. Da kommer andredivisjonslaget Brattvåg til Kristiansund. Helga etter venter Træff på samme bane.

10. februar blir det kamp mot divisjonskollega Åsane i Bergen. I samarbeid med Bergensavisen vil også denne kampen bli sendt tk.no.

Helga etter er det spill på egen bane igjen. Det nyopprykkede førstedivisjonslaget Hødd tar turen til Nordmøre, før det blir en skikkelig test mot Rosenborg på Koteng Arena 24. februar. Adresseavisen har rettighetene til trøndernes treningskamper i Trondheim, og følgelig vil ikke møtet med RBK bli sendt på Direktesport og TK.

Slo Honka i fjor

Men så kommer fire kamper på rekke og rad som TV-publikum her hjemme kan glede seg til.

4. mars venter regjerende seriemester Molde på Kristiansund stadion.

To dager senere går turen til Spania og en ti dager lang treningsleir i Marbella. Det er avtalt kamp mot finske Honka 10. mars og svenske Landskrona 16. mars.

Nevnte Honka, som ble nummer tre i finsk toppserie i fjor, var motstander samme sted i 2022. Da vant KBK 2–1.

Landskrona blir imidlertid et nytt bekjentskap. Det blir spennende å se hvordan Kristiansund står sammenlignet med et lag som ble nummer seks på nivå to i Sverige i fjor.

17. mars er det hjemreise til Norge. Den påfølgende fredagen kommer Viking på besøk. Det blir nest siste test før serien starter. Generalprøven spilles 2. april på Color Line stadion mot Aalesund. Det er per i dag ikke avklart om kampen blir sendt på tk.no.

Må ha TK+Alt

Men når serien starter, blir det full rulle for alle som nøyer seg med å sitte hjemme å se fotball. Amedia har sammen med TV 2 rettighetene til å vise samtlige kamper fra 1. divisjon, 2. divisjon, 3. divisjon og 4. divisjon i år. I tillegg kommer 75 utvalgte kamper fra Eliteserien. Rettighetene går fram til 2028 og har en prislapp på 4,5 milliarder kroner.

Onsdag ble det også kjent at de samme partnerne har sikret seg alt av kamper i Marbella som involverer lag fra Eliteserien, 1. divisjon og Toppserien kvinner.

– Alle kamper er tilgjengelige på Direktesport for alle som har et abonnement i en av våre mer enn 100 aviser eller 17 partneraviser. Fra denne sesongen har vi, gjennom et omfattende og langsiktig partnerskap med TV 2, sikret oss rettigheter til både topp- og breddefotball i Norge. Og det er ekstra hyggelig å starte vårt nye fotballtilbud allerede nå på nyåret med toppkamper fra Marbella, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

For å se alt av kamper i 1. divisjon er det nødvendig med et TK+Alt-abonnement.

– Det koster ikke mer enn 50 kroner mer per måned enn et vanlig abonnement. Og i tillegg til all fotballen, får du tilgang til å lese alle Amedia-avisene i Norge. Dette inkluderer også alt som legges ut på Nettavisen, sier Alnæs.

Første kamp spilles altså 27. januar, men allerede neste helg blir det fotball på tk.no. Da sender Tidens Krav direkte fra sluttspillet i futsal-KM i Dahlehallen. KBK er blant de deltakende lagene, men nøyer seg med å sende juniorlaget ut på parketten.

KBKs treningskamper

27. januar KBK-Braattvåg (tk.no)
3. februar KBK-Træff (tk.no)
10. februar Åsane-KBK (tk.no)
17. februar KBK-Hødd (tk.no)
24. februar Rosenborg-KBK
4. mars KBK-Molde (tk.no)
10. mars KBK-Honka (tk.no)
16. mars KBK-Landskrona (tk.no)
24. mars KBK-Viking (tk.no)
2. april Aalesund-KBK (tk.no)

Serien starter hjemme mot Fredrikstad 10. april.