Møtte fansen før filmpremiere

Ingrid Aspen og Marthe Emilie Alterskjær fikk møte Tayo Cittadella Jacobsen, som spiller Fab i den nye filmen «The Dextape».

Ingrid Aspen og Marthe Emilie Alterskjær fikk møte Tayo Cittadella Jacobsen, som spiller Fab i den nye filmen «The Dextape».

Artikkelen er over 5 år gammel

Gutta bak reiseprogrammet «Dexpedition» tok turen til Kristiansund for premiere på filmen «The Dextape».

DEL

Etter over 4 millioner visninger på VGTV og internasjonal suksess med reiseprogrammet «Dexpedition» har gutta bak serien laget sin første spillefilm. Filmen er en spin-off av det samme konseptet og de samme karakterene.

Salen Halvan i Caroline kino far fylt til randen av fans som hadde dukket opp for å møte både crew og skuespillere. Før filmen startet ble det tid til både selfies og popcornspising med gjengen bak filmen.

Selvfinansiert

«The Dextape» handler om Dex (Jørgen Kjønø ) og Fab (Tayo Cittadella Jacobsen ), og deres desperate jakt etter å være i rampelyset igjen. Etter at en skandalevideo ble lekket ut på internett, er karrierene deres ødelagte.

- Filmen er en komedie og mockumentary. Jeg har sett filmen 500 ganger nå, så jeg vet egentlig ikke om den er morsom, sier regissør Tobias Frøystad.

Filmen er en selvfinansiert og uavhengig film, som er selvprodusert av gutta i Expect Films.

- Det er fullt mulig at reklamefilmen som ruller før filmen har hatt et større budsjett enn oss, sier Frøystad.

Dagens ungdom

Tayo Cittadella Jacobsen, som spiller Fab i filmen og serien, mener filmen skildrer livet til dagens ungdom.

- Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ungdom nå til dags, men jeg tror det absolutt er en skildring vi har prøvd å få til. Alle vil jo bli kjendis, og det er det vi prøver på i filmen, sier han før premieren.

Cittadella Jacobsen var den eneste av de to hovedrolleinnehaverne som møtte til premieren, selv om Jørgen Kjønø har nært slektskap i Kristiansund.

- Jeg tror han blåste bort på veien, sier Cittadella Jacobsen, som med stor iver forteller om uværet de møtte på vei over Atlanterhavsveien.

- Stor fan

Erik Neergaard (17) er stor fan av reiseprogrammet «Dexpedition», og gledet seg stort til å se filmen.

- Jeg har sett alle episodene fra serien, og synes det er utrolig kult at de har fulgt opp med en spillefilm, sier han.

Etter filmen inviterte crewet til afterparty, hvor fansen kunne bli enda bedre kjent med skuespillerne, i tillegg til at de fikk delta i en quiz.

Artikkeltags