Fire nye filmer på kino i helga

Animasjon: «Sauen Shaun» er en ny fantastisk film fra Aardman Animations.

Animasjon: «Sauen Shaun» er en ny fantastisk film fra Aardman Animations.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«Sauen Shaun» er blant filmene som kommer til nordmørske kinoer.

DEL

Fire nye filmer inntar Caroline kino i helga. Og Bygde­kinoen besøker Smøla søndag.

Alejandro Inarritus kritikerroste «Birdman» ble i januar nominert til hele ni oscarstatuetter, blant annet for beste film, beste regi og beste mannlige hovedrolle.

I «Birdman» forsøker Riggan Thomson (Michael Keaton) å reetablere sin døende karriere ved å satse alt på et ambisiøst Broadway-stykke. På mange måter er det et dumdristig trekk, men den tidligere filmhelten har store forhåpninger om at denne satsingen vil legitimere ham som kunstner og bevise for alle – og seg selv – at hans Hollywood glansdager enda ikke er omme.

Når Riggans store premierekveld nærmer seg, skader hans hovedrolleinnehaver seg stygt og må skiftes ut – og det raskt. Etter forslag fra skuespilleren Lesley (Naomi Watts) og på oppfordringer av sin beste venn og produsent Jake (Zach Galifianakis), ansetter Riggan motvillig Mike Shiner (Edward Norton) – en løs kanon som er garantert å selge billetter og med potensial til å løfte anmeldelsene.

Eventyr

«The Matrix»-regissørene er på ny ute med et storslagent science fiction eventyr. I «Jupiter Ascending» møter vi Jupiter Jones (Mila Kunis) som ble født under en vakker nattehimmel – med tegn som pekte ut et liv og en skjebne fylt av store hendelser.

Nå, som voksen, drømmer Jupiter om stjerner. Kontrasten er stor mot den kalde virkeligheten: en tøff jobb som rengjører av toaletter – med et liv oppstykket av en lang rekke vonde opplevelser.

Først når Caine (Channing Tatum), en genetisk konstruert eks-militær, kommer til jorden for å finne henne begynner hun å innse at hun har større ting i vente. Hennes genetiske signatur plasserer henne som den neste i rekken til en ekstraordinær arv som kan forandre hele balansen i universet. «Jupiter Ascending» han du også se på Sunndal kino i helga.

Barnefilmer

To barnefilmer har norgespremiere i helga. Den første barnefilmen, «Reisa til Fjørkongens rike», handler om den lille kaningutten Johans reise til underverdenen, dødens rike, for å finne sin mamma.

En vakker, trist og spennende film for smårollingene.

Den andre barnefilmen, «Sauen Shaun», er minst like interessant for voksne. Shaun er en smart og rampete sau som bor sammen med flokken sin, under tilsyn av bonden og Blitzer, en velmenende men lite effektiv gjeterhund.

Rampestreker

Til tross for Shauns innsats har livet på gården blitt rutine og Shaun pønsker ut en utspekulert plan: en fridag! Men man skal være forsiktig med hva man ønsker seg. Shaun roter det til da hans rampestrek gjør at bonden blir innelåst i en campingvogn, og det blir ikke bedre når den plutselig ruller av sted mot storbyen.

Shaun og flokken bestemmer seg for å dra fra gården og forsøke å redde ham. Det blir starten på et stort og spennende eventyr med masse morsomme påfunn på veien. «Sauen Shaun» vises også Sunndal og Surnadal i helga.

Bygdekinoen kommer til Smøla og Smølahallen på søndag. Her kan du få med deg den dataanimerte familiefilmen «Big Hero 6» og actionfilmen «Taken 3».

Artikkeltags