Film fra Festiviteten: – Det er bare å glede seg

Tredje film i serien er spilt inn på Festiviteten.

Tredje film i serien er spilt inn på Festiviteten. Foto:

Det er produsert fire forfatter-filmer fra fylket som blir lansert på rad og rekke de to kommende månedene. Den ene av dem er spilt inn på Festiviteten i Kristiansund.

DEL

Nå kan du møte forfattere fra hele Møre og Romsdal på film. Gjennom september og oktober blir det lansert totalt fire filmer med forfattere fra fylket. Disse er spilt inn ulike steder i Møre og Romsdal, blant annet i Kristiansund.

Filmene skal ifølge fylkeskommunen by på skjønnlitteratur, faglitteratur, fine samtaler mellom forfattere, høytlesning og diskusjoner. Det er fylkeskommunen som har ledet arbeidet i samarbeid med flere bibliotek i fylket, og målet er å formidle en del av litteraturen som har sitt utspring i Møre og Romsdal.

Den første filmen ble tilgjengelig på nett tirsdag 1. september. Der møter man Maria Parr med boka «Keeperen og havet», Ingunn Røyset med «Brevet frå krigen» og Hilde Myklebust med «Ylva og villgeitene». Innspillingen foregikk på Hakallegarden i Vanylven.

SE FØRSTE FILM HER (ekstern lenke).

Det er den tredje filmen som er spilt inn på Festiviteten i Kristiansund. Denne blir tilgjengelig fra 13. oktober. Her er det Svein Sæter og Lars Svisdal fra Sunndal som er hovedpersoner.

Andre film (lanseres 15. september) er filmet på Devoldfabrikken i Langevåg og er med Sissel Brunstad og Eldar Høidal, mens fjerde og siste film (kommer 27. oktober) er med Edvard Hoem på Veøya.

Filmene blir ifølge fylkeskommunen tilgjengelig for alle i to uker fra lanseringsdato. De er produsert med midler fra Nasjonalbiblioteket.

– Det er bare å glede seg, her er det mye bra i vente, sier seksjonsleder Inger Lise Aarseth på fylkesbiblioteket i en pressemelding.

Svein Sæter er en av dem som er med i filmen fra Festiviteten.

Svein Sæter er en av dem som er med i filmen fra Festiviteten. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken