Gå til sidens hovedinnhold

Fikk overskudd på over 500 millioner

Sparebanken Møre kan se tilbake på et godt 2020, selv om årsresultatet på 567 millioner kroner er 144 millioner mindre enn i 2019.

I en pressemelding forteller Sparebanken Møre om et krevende år, men med høy aktivitet, spesielt i 4. kvartal, som ga en god avslutning på året.

– 2020 har vært et år som føyer seg inn i historiebøkene, både fra et samfunnsperspektiv, men også for banken. Vi har fått testet egenskaper som vi vet vil bli viktige også i tiden som kommer, og jeg er svært fornøyd med at vi gjennom hele perioden har holdt stø kurs gjennom god bankdrift, høyt aktivitetsnivå – og ikke minst tilpasningsdyktige ansatte som har lagt ned en betydelig innsats for kundene våre, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.

Bankens viktigste finansieringskilde er innskudd, og i 2020 ble innskuddsveksten 6 prosent, skriver de i pressemeldingen.

Høy innskuddsdekning, en ren kjernekapitaldekning på 17,5 prosent og en forvaltningskapital på 79,5 mrd. kroner gjør banken til en sentral og solid kapitalkilde for folk og næringsliv på Nordvestlandet.

I desember fikk Sparebanken Møre fastsatt fullt MREL-krav fra Finanstilsynet, noe som innebærer at Finanstilsynet oppfatter banken som svært viktig for økonomisk stabilitet på Nordvestlandet.

Kommentarer til denne saken