Kristiansund kommune markerer Europeisk mobilitetsuke. Det ble markert onsdag morgen på Allanengen skole. Der ble det gitt sykkelservise, og elevene fikk spise frukt mens de ventet.

Sykkelservicen sto Øyvind Kvernen, også kjent som Hverdagstreneren, og Joakim Bae fra FIRE sykkel for.

Det ble reparert 30 sykler på én time, og barna fikk også testet ferdighetene gjennom en kjeglebane.


Målet er å få flest mulig til å sykle til skolen. Dette gir mange fordeler: daglig fysisk aktivitet for barn og unge, mindre biltrafikk til skolen og dermed økt trafikksikkerhet. Mindre biltransport til og fra skolen er også miljøvennlig.

- Ifølge siste reisevaneundersøkelse for byen, skjer omtrent en tredjedel av skolereisene med sykkel eller gange. Én av ti skolereiser skjer med sykkel, da betyr et stort potensiale til å øke dette, særlig ved de sentrale skolene med kortere reisevei mellom hjem og skole, skriver kommunen i en pressemelding.

Onsdag kveld klokken 18.00 blir det sykkelritt for barn i Folkeparken. Der blir det tre ritt: 500 meter for barn som er 3 til 5 år, én kilometer for barn 6 til 9 år og to kilometer for de eldste, 10 til 12 år. Rittet arrangeres av kommunen og Hverdagstreneren Øyvind Kvernen.

Også de voksne markerer Europeisk mobilitetsuke, her i en sak med Stig Anders Ohrvik fra Nordmørslista og ordfører Kjell Neergaard fra Arbeiderpartiet.