Pengegaven fra Equinor til Kristiansund og omegn Røde Kors er et viktig økonomisk håndslag til arbeidet med flyktninger for Ukraina, påpeker leder Mette Skavnes, som tok imot sjekken fra Sverre Kojedal med stor takknemlighet.

– Vi har jobbet med aktiviteter for ukrainerne siden i mars. Det har vært organisering av alt fra sosiale møteplasser, norsktrening, barnepass og andre tilbud for barnefamilier. Dette gir oss mulighet til å utvikle tilbudet videre, sier Skavnes.

De har også sørget for nye sykler til alle flyktningbarna fra Ukraina.

Søknaden fra Skavnes ble lagt merke til hos energiselskapet, som har en nasjonal kampanje gående spesielt rettet mot inkludering av barn og unge, forteller Kojedal.

Fokus på integrering

– Dette er midt i smørøyet for det vi ønsker å støtte opp under. Vi er imponert over den frivillige innsatsen som legges ned for å integrere flyktningene i lokalsamfunnet.

Mens mødrene sitter oppe i kursrommet er det full aktivitet med lek og latter nede i fellesrommet. Det er frivillige som jobber med alt fra undervisning og barnepass til tilberedning av kveldsmat med nystekte vafler og sveler.

– Dette er rett og slett et fantastisk bra opplegg, og det er godt å høre at dere har planer for å utvikle tilbudet videre, sier Kojedal.