Gå til sidens hovedinnhold

FHI: Slik blir flest smittet av korona

Artikkelen er over 1 år gammel

Et flertall av dem som har blitt smittet av koronaviruset i Norge de siste ukene, har fått det privat, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

– De fleste som er smittet, er smittet i privat sammenheng. Langt færre har blitt smittet på jobb eller ved offentlige arrangementer, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet.

I ukesrapporten for uke 24 skriver FHI at informasjon om hvor folk fikk smitten fra, er tilgjengelig i 126 av tilfellene fra uke 23–24. Dette er 66 prosent av alle registrerte smittede i denne perioden.

Blant dem med kjent smittested ble 52 prosent smittet i privat husstand/privat arrangement. 7 prosent er antatt smittet på jobb/universitet og 4 prosent er antatt smittet på offentlig arrangement.

Ser man på hele pandemien under ett, har FHI informasjon om smittesituasjonen for 4.457 av de registrerte tilfellene.

Les også

Aksel (76) overvant koronaen etter 16 dager i respirator

– Blant disse hadde 3.045 (68 prosent) hatt kontakt med et kjent tilfelle. For 129 av tilfellene i uke 23–24 er informasjon om kjent nærkontakt tilgjengelig. Blant disse hadde 109 (84 %) hatt kontakt med et kjent tilfelle, skriver FHI.

Den siste ukesrapporten viser at antall sykehusinnleggelser som følge av covid-19 har vært 10 eller færre de siste fire ukene, og de siste fem ukene har til sammen seks nye pasienter med bekreftet covid-19 blitt innlagt i intensivavdeling.

Med unntak av en liten økning i meldte covid-19 tilfeller i uke 23, har det vært nedgang i meldte tilfeller siden uke 13. I forrige uke ble to nye pasienter med bekreftet koronasmitte innlagt på norske sykehus. To nye pasienter ble innlagt på intensivavdeling.

Kommentarer til denne saken