Her kan du også sjekke inn

Yachten SunBoat på Themsen i London inviterer til luksusovernatting. (Foto: Pressebilde/ANB)

Yachten SunBoat på Themsen i London inviterer til luksusovernatting. (Foto: Pressebilde/ANB)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Frister det med en ferieovernatting i båt?

DEL

(Siste) Neste gang du skal på ferie og ferden går til utlandet, har du kanskje lyst til å sjekke inn på en båt i stedet for et alminnelig hotell. Du finner disse hotellbåtene i de fleste europeiske storbyer. Rommene er litt mindre enn vanlige hotellrom, men du får til gjengjeld båtliv og bølgeskvulp som en del av opplevelsen.

Her er ni båthoteller, foreslått av trivago.no, som kan være til inspirasjon i planleggingen av neste storbyferie.

Botel Marina

Rijeka, Kroatia. Ligger sentralt i havnebyen Rijeka. Bar, restaurant, treningsrom og soldekk. Rommene er små og enkle, men det er heller ikke her du skal bruke all tiden din. Selve Rijeka er en tradisjonell og industriell havneby, men som også har sin sjarm fra blant annet  det utbredte studentmiljøet og et godt utvalg av teatre og gallerier.

CPH Living

København. CPH Living er utstyrt med store vinduer. Det gir gjestene muligheten til å nyte utsikten til Københavns kanal uansett hvor du befinner deg. Soldekket er innrettet med stoler, solsenger, planter og en panoramautsikt til  Den Sorte Diamant, Langebro og byens flotte tårn. Havnebadet på Islands Brygge ligger under fem minutters gange fra hotellet.

Florentina Boat

Praha, Tsjekkia. Ligger ideelt til i Prahas 1. distrikt, også kjent som den gamle bydelen, og kun fem minutters gange til sentrum. Rommene har både tv, eget toalett og bad. Er været bra, kan man nyte utsikten over Moldauelven fra hotellets solterrasse. Er du interessert i historisk arkitektur og litteratur, bør du legge turen forbi et av Prahas flotte biblioteker, Strahovská knihovna og Klementinum.

Barge Boat

Brügge, Belgia. Ligger sentralt til i Brügge på Gent-Brügge-kanalen, som omkranser den sentrale delen av byen. Her kan du innlosjere deg i små hyggelige kahytter innrettet i en maritim stil. Belgia er kjent for sin fantastiske sjokolade, vafler, muslinger, fritter og øl, og Brügge er det perfekte utgangspunkt for å smake på alle disse herlighetene. Prøv en to-go-vaffel på Chez Albert og spis deg god og mett på The Chocolate Line.

SunBorn

London. De færreste har opplevd å faktisk bo på Themsen. Luksusyachten SunBorn gir gjester muligheten til å oppleve elven på en annen måte. Så hvis du kunne tenke deg å kombinere båtliv med luksus, er dette stedet du skal sjekke inn på. Båten ligger i Docklands, som er et område i østlige London, og det tar bare 20 minutter inn til sentrum med offentlig transport.  

Amsterdam Hotelboat

Amsterdam, Nederland. Ligger ideelt til med gåavstand til sentrum. Rommene er små og hyggelige – man sover i køyeseng og deler toalett og bad med andre gjester på ekte sjømanns vis. Frokost serveres på fellesområdet, og er været bra nok, kan man nyte solen utenfor på dekk. Amsterdams nasjonalbibliotek, Openbare, ligger fem minutters gange unna.

Arkabarka

Beograd, Serbia. Arkabarka ligger i et naturskjønt område hvor de to elvene, Sava og Danu, møtes. Frokosten kan nytes ute på dekk med den utrolige utsikten til elven og parken. På kvelden er baren åpen, og her er det muligheter for å mingle med de lokale og hotellets gjester. I sommerhalvåret forvandles Beograd til en stor open-air-fest, og det er et stort utvalg av gratis festivaler å velge mellom. 

Rygerfjord

Stockholm. Det kan være vanskelig å finne billige overnattingsmuligheter når man besøker Stockholm. Rygerfjord tilbyr små og koselige kabiner og en sovesal som passer perfekt til de som reiser på budsjett. Velg mellom å bo på sovesalen med delt bad, eller sjekk inn i kapteinens kabin med egen bruser, tv og sofa. Hotellet ligger ideelt til ved hippe Södermalm. Gå langs den flotte Monteliusvägen, som ligger ved siden av båten og som har en fantastisk utsikt over Riddarfjärden. 

Eastern Comfort

Berlin, Tyskland. Eastern Comfort er hyggelig og familieeid i Friedrichshain på elven Spree. Gjester har mulighet til å velge mellom både private rom og sovesaler med delt bad, alt etter budsjett og preferanser. På det øverste dekket ligger Floating Lounge, en kafé som er åpen for både hotellgjester og lokale. Gå langs East Side Gallery, som ligger ved Mühlenstraße, få minutters gang fra hotellet for å oppleve det hippe Berlin. (ANB)

Artikkeltags