Gå til sidens hovedinnhold

Fergekaia i Molde nattestenges

Molde fergekai nattestenges i tre uker mens E39-sambandet starter innfasing for elektrisk drift. Det kommer fram i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Det grønne skiftet på veivesenet sine 16 riksveifergesamband fortsetter, og nå starter Molde – Vestnes sin innfasing av første fartøy.

Det går fire ferjer på sambandet. Nybygget «Malmefjord» skal nå testkjøres og anlegget skal godkjennes for elektrisk drift. Det er i den sammenheng Molde kai blir nattestengt. Ytterligere to nybygg skal innfases på elektrisk drift senere, etter at de er levert fra verksted før ferge nummer fire – «Karlsøyfjord» – skal ombygges om til elektrisk drift på nyåret.

Mens «Malmefjord» skal fases inn, blir konsekvensene for trafikken i sambandet:

Fergene vil gå mellom Vestnes og Hollingsholm fra klokken 23.45 til 04.00 i perioden 4. til 23. oktober. Unntaket er natt til søndag og natt til mandag. Da går ferjene som normalt mellom Molde og Vestnes. Det vil også bli noen andre små justeringer.

Det blir satt opp taxi for reisende uten bil mellom Molde ferjekai og Hollingsholm ferjekai.

Overfarten mellom Hollingsholm og Vestnes er beregnet til 45 minutter. Beregnet omkjøringstid fra Molde fergekai til Hollingsholm fergekai er 18 minutter.

Kommentarer til denne saken