Flere brannbiler, politipatruljer og ambulanser rykket ut til Norsea Vestbase på Nordlandet i Kristiansund fredag ettermiddag.

Rundt klokken 14.45 kom det melding om at det brant på forsyningsbasen. Brannvesenet var på stedet like før klokken 15.

– Det er brann i en sorteringsmaskin, sier operatøren hos 110-sentralen i Møre og Romsdal til Tidens Krav.

Vitner kunne observere synlige flammer fra industriområdet, og Møre og Romsdal politidistrikt meldte om mye røyk fra stedet.

– Brannen, som var i en anleggsmaskin, er nå slokket. Vi må vente til åstedet blir kaldt før vi gjør undersøkelser, sier operasjonsleder Tove Holst-Dyrnes i politiet.

Det var ikke behov for å evakuere basen eller deler av området, men flere personer har fått helsehjelp etter hendelsen.

– Fem personer har inhalert røyk, og fikk tilsyn av helsepersonell på stedet. De er nå kjørt til sykehus for undersøkelser, sier Holst-Dyrnes.

Ble slukket ganske raskt

– Litt etter klokken 16.00 forteller Jon Rune Lillebø ved 110-sentralen i Møre og Romsdal om at brannvesenet fikk slukket brannen rimelig raskt etter de kom til stedet.

– Vi fikk inn melding klokken 15.27 om at brannen var slukket. Videre har mannskapet på stedet kjølt ned maskinen hvor det begynte å brenne. Det er også litt diesel- og oljesøl på stedet, men det opprydningsarbeidet skal bedriften selv ta seg av.

Han forteller at at brannvesenet fremdeles var på stedet, men at de hadde gjort sitt på ulykkesstedet.

– Vi overlater stedet til politiet nå for videre etterforskning. Vi har som sagt kjøt ned, men om de går i gang nå eller vil vente til det kjøles ytterligere ned på egen hånd er opp til dem. Men vi er ferdige med den delen av jobben, forteller Lillebø til Tidens Krav.

Har etterforsket stedet

Rundt klokken 17.15 informerer operasjonsleder Per Åge Ferstad ved politiets operasjonssentral i Møre og Romsdal at politiet er ferdig på området for i kveld.

- Politi på stedet har etterforsket området samtidig som de har konferert med kriminalteknikere. Etterforskningen er nå gjennomført og stedet er frigitt, informerer han.

Han forteller at det nå skal opprettes en sak om forholdet.

Politiet har som sagt vært i kontakt med kriminalteknikere underveis. Ferstad sier videre at dersom det blir aktuelt med noe videre arbeid fra politiets hold, for eksempel at kriminalteknikere skal kobles inn, vil det skje først i morgen, lørdag.

Se video fra stedet:

Fredag var det stor utrykning til Vestbase i Kristiansund etter at det oppsto brann på industriområdet. Video: Trond Hasselø

Les flere saker fra Kristiansund: