Innsendt bidrag: Værmeldingene var ikke de mest oppløftende denne høstdagen den 12. september, men allikevel møtte samtlige åtte påmeldte opp klokken 9 på Middagshjellan ved Gjøra langt oppe i Sunndalen. Flere i turfølget hadde stått tidlig opp og lagt bak seg en vel 3 timers biltur for å kunne delta på denne turen til en av de aller minste turisthyttene, liggende i idylliske Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark.

Tåka lå tett over landskapet, men det varslede regnværet uteble. Sånn sett var det fint vær for en fottur som dette. Etter en kort rådslagning ble planen lagt for turen. Det ble enighet om å korte ned på pausene underveis til og fra hytta. Det smått kjølige høstværet gjorde også sitt til at tempoet underveis ble forholdsvis bra.

Vi hadde en liten pause med en matbit ved Weidemannsbua. Deretter kom vi etter hvert til turens kanskje mest krevende parti, nemlig steinrøysa langs vannene der oppe. Samtlige kom seg velberget forbi. Den ene lille skaden som oppsto ble raskt behandlet, takket være helsepersonell i turfølget som hadde førstehjelpssakene i orden!

Etter ca 3,5 timers gange var vi vel framme på den vesle, men allikevel innholdsrike og trivelige Loennechenbua. Der ble det fyrt opp i ovnen. Vi spiste mat og fikk fortalt morsomme historier mens vi varmet oss.

Før vi tok fatt på hjemreisen ble vedlageret etterfylt med vedsekker som hadde ligget ute i regnet. Forhåpentlig vil det meste av også denne veden tørke opp, og da bidra til å gi varme og glede til besøkende som kommer utover høsten og vinteren.

Også tilbaketuren langs Litlvatnet tok ca 3,5 timer og gikk veldig fint. Tåken lettet etter hvert og vi fikk nyte mer av utsikten i dette golde, men allikevel vakre landskapet. Innimellom tittet også solen frem! Litt over klokken 17, Vel 8 timer etter starten, var vi tilbake ved utgangspunktet. Vi takker turlederen og deltakerne for en flott og koselig tur i høstværet.