[Nettavisen]: At «Farmen» er en hard påkjenning på kroppen har vi fått bevist en rekke ganger i løpet av de siste 17 sesongene. Og den 18. sesongen, som går på TV i disse dager, ser ikke ut til å være noe annerledes.

Da Nettavisen møtte deltakerne under innspillingen av finalen søndagen forrige uke, kunne nemlig flere av deltakerne fortelle at de hadde merket deltakelsen på kroppen.

Blant annet har «ordføreren» Dan-Håvard Johnsen (54), «pastoren» Erlend Indergaard (53) og Benjamin Lien (32) merket gått at dietten og arbeidsmengden har vært noe helt annet enn det de var vant til.

Bruker det som en livsstilsendring

Selv om ordfører Johnsen var den som innførte «siesta» og flere ganger har blitt observert liggende i hengekøya på gården, kan han fortelle til Nettavisen at kiloene likevel har rast av. Under oppholdet har ordføreren i Lyngen gått ned hele 15 kilo.

– Jeg har jo bare ligget i hengekøya og tatt av meg 15 kilo, sier han med et glimt i øyet.

Johnsen har merket godt at formen har blitt bedre i løpet av ukene han tilbrakte på gården, og beskriver seg selv som i «kjempeform» i dag. Nå vil han fortsette framgangen og bruke de intense «Farmen»-ukene til å gjøre en endring også i 2022.

– Jeg var jo 100 kilo og ble andpusten bare jeg gikk opp bakken til tinget! Men nå er jeg i kjempeform og vil opprettholde det, faktisk. Jeg vil bruke dette som en livsstilsendring.

Men det er ikke bare Johnsen selv som har merket at kiloene har rent av i løpet av ukene på «Farmen». Også Johnsens nærmeste har sett endringen, og ordføreren kan fortelle at spesielt kona la merke til at gårdsoppholdet hadde gjort sitt.

– Kona sa at hun sendte inn en mann og fikk ut en annen, sier han med et smil.

– Var hun fornøyd?

– Det virket sånn. Helt umiddelbart i hvert fall, sier han lurt.

Må gå opp igjen

Også Erlend Indergaard kan avsløre at vekttallet har gått ned.

Selv om tingvollgjeldingen bare fikk fire uker inne på gården før han ble slått ut søndag forrige uke, kan han fortelle at han merket godt på kroppen at han hadde vært fire uker på gårdsdiett.

Med lite mat og mye jobb har pastoren gått ned hele ti kilo på de fire ukene han tilbrakte på «Farmen»-gården.

– Jeg skal nok litt opp igjen ja. Jeg hadde litt mindre å ta av enn Dan-Håvard, sier han, til en god latter fra meddeltakeren.

– Du var jo en maskin da du kom inn! skyter ordføreren inn.

Fikk ikke komme hjem før bunaden passet

Før innreise på gården kunne Benjamin Lien fortelle til Nettavisen at han ville bruke «Farmen»-oppholdet som nettopp et slankeprosjekt og blitt kvitt noen såkalte «koronakilo».

– Mannen min har sagt at jeg ikke får lov til å komme hjem før jeg passer inn i bunaden igjen, sa Lien med glimt i øyet.

Da Nettavisen da møtte han under finaleinnspillingen kunne han fortelle at gårdsdietten med potet, grøt og egg på menyen absolutt har gjort susen, og at kiloene har rent av også for han.

– Jeg har gått ned tolv kilo, så jeg regner med at den passer nå. Men vi får se, sier han og fortsetter:

– Jeg kjenner at jeg er lettere. Så nå skal jeg få et nytt og bedre liv og passe på at jeg ikke går opp de tolv kiloene igjen.

Lien har foreløpig ikke rukket å prøve bunaden da den henger på et museum i Stavanger for en utstilling, men sier at han nå vil holde vekta nede slik at han kan bruke den ved neste store dag.

– Bunaden skal på til 17. mai, det er i hvert fall sikkert.