Lørdag er det duket for konsert i Kirkelandet kirke, med Ynglingeforeningens musikkorps. Korpset feiret 125-års jubileum i fjor, og har lange tradisjoner for å sette opp slike konserter.

– Siden 1999 har Ynglingen pleid å gjøre et større prosjekt med gjesteartister i løpet av sesongen, og denne gangen har korpset invitert to dyktige solister til å holde konsert sammen med oss, sier korpsets leder, Tove Elin Strand.

For anledningen har de hentet inn to erfarne operasangere, som blant annet har sunget under Operafestukene tidligere. Det er Camilla Stenhoff Vist og Ole Andreas Silseth sine stemmer som skal fylle kirken.

– Det er to operasolister som har vært i byen før. Programmet blir naturlig nok bli dominert av kjente sanger fra operaens verden, men begge sangerne har stort repertoar, så det blir også sanger fra populærkulturen.

Stiller med variert musikk

Hun mener de to sangerne har en stil som minner om en mer kjent profil, og viser til Stjernekamp 2020-vinner Knut Marius Djupvik fra Tomrefjord.

Det er et bevisst valg av musikkorpset å hente inn allsidige musikere. De har lenge variert hvilke sjangre og tema de bruker i konsertprogrammet.

– Vi prøver å finne ulike typer prosjekt. Klassisk opera i år, har blant annet vært musikaler og Edith Piaf tidligere.

I tillegg til de to erfarne operasangerne skal også et lokalt ungt talent få prøve seg.

– En av korpsets egne instrumentalister, Johannes Tylden, vil fremføre et stykke for klarinett og orkester. Han er en av byens unge, lovende musikere og vi gleder oss over at han kan få fremføre stykket for et større publikum.

Vikardirigent

Nytt fra tidligere år er at det ikke er den samme dirigenten som styrer showet. I den rollen har det nemlig kommet en endring.

– Vår faste dirigent har permisjon, så vi får en vikar i år. Tom Ole Elgsaas. Han er Kristiansunds store dirigent-talent, og vi er svært heldige som har fått lov til å ha han som dirigent denne høsten.

Elgsaas satset på dirigentyrket for fullt i 2018 da han sa opp sin faste jobb for å ta dirigentstudier. I dag har han dirigentutdanning fra Universitetet i Stavanger og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og kommer nå altså tilbake til Kristiansund for å dirigere Ynglingens konsert i kirka.

Strand opplyser om at vikaren deres er en ganske travel person. I løpet av denne uken skal han ikke bare rekke å forberede seg til konserten, men også delta på kurs i Danmark.

– Han øver med oss mandag kveld, så skal han til København på onsdag for et dirigentkurs, og så spiller han med oss igjen på lørdag. Det blir en travel uke for han.

Ynglingeforeningens musikkorps sin konsert holdes lørdag klokken 17 i Kirkelandet kirke, med tittelen «Høstklang i kirka».