– Takk for vel gjennomført show. Da blir det fridag i morgen, var julegaven fra en tydelig stolt rektor Steinar Veiset, som fikk et kjempebrøl i retur fra en glad elevflokk.

Charlotte Råke Otterlei og Philip Qvam i 7. klasse er godt fornøyd med egen innsats i årets juleshow. Sammen med 40 andre fra samme klassetrinn kunne de puste lettet ut etter «IKO IKO dance» og «Petters jul»

– Kjempeartig og lærerikt å være med på slike show, sier Charlotte.

– Ikke noe er spesielt vanskelig, men det er masse øving, sier klassekompis Philip.

Glede og samhold

Musikklærer Anja Kongshaug stråler om kapp med vel 150 elever denne kvelden. Gleden og samholdet lyser.

– Jeg er så stolt, sier Kongshaug, ansvarlig for showet torsdag kveld som begeistret et fullsatt amfi av foreldre.

De sendte klappsalver og hurrarop tilbake.

Elevene fra 4. til 7. trinn har forberedt seg siden høstferien på juleshowet, som ble første gang arrangert i 2018. I et forrykende tempo gjennomførte elevene et show som imponerte. Rett og slett.

Fått erfaring

– Sangtekster har vært pugging og hjemmelekser siden høstferien. Det vises at ungene synes dette er artig. Mange har fått erfaring gjennom det årlige påskeshowet for 1. til 3. klassetrinn. Når elevene har lært seg å ha slike show, er de allerede klar over overgangene. Derfor blir det bra flyt, sier Kongshaug.

– Dessuten har vi mange voksne bak som står klar til å «kaste» dem ut på scenen og ta imot dem etterpå. Alt er timet og tilrettelagt, legger musikklæreren til.

Verdt det

Gleden og samholdet på scenen er ubeskrivelig. Dette betyr mye for samholdet på skolen.

– Alle, også dem som vanligvis ikke liker musikk, sånn typiske «fotballelever», elsker å danse og synge. De smiler og koser seg. Det synes jeg er veldig kjekt. Selvfølgelig er det mye arbeid, men når du står her i dag, er det verdt det, sier Kongshaug.