Gå til sidens hovedinnhold

Fant ikke motivasjon for å satse videre

Averøyjenta Silje Kippernes (25) har bestemt seg for å slutte som bryter på toppnivå.

Bryteren fra Braatt skriver følgende på Facebook:

«2019/2020 har være noen tøffe år, der jeg har slitt veldig med helsa. Har alltid hatt lett for å få luftveisinfeksjoner og andre infeksjoner og skader. Dette kan man takle en viss periode, men når det går på årevis, blir det til slutt nok. Noen ganger sier kroppen stopp, både fysisk og psykisk.

Toppidrett er tøft, og som virkelig krever en kropp som samarbeider. Har lenge slitt med motivasjonen til å konkurrere. Jeg har lenge tenkt at motivasjonen kommer tilbake, noe den ikke har gjort.

Har hatt en lengre treningsperiode hjemme under pandemien for å prøve å finne tilbake motivasjonen. Treningsmotivasjonen har vært bra, men lysten til å konkurrere har ikke vært der, noe som er grunnleggende for å kunne satse videre. Jeg skulle egentlig vært på reise nå, men kroppen sa bare stopp.

Etter gode samtaler med mine nærmeste støttespillere, har jeg bestemt meg for å slutte med min toppsatsing. Det er tungt, men jeg må gå videre i livet. Jeg håper å kan hjelpe andre med min kunnskap innen idrett og trening i fremtiden.

Tusen takk til alle som har støttet, heiet og fulgt med meg opp gjennom alle årene».

Kippernes har i flere år vært blant Norges beste brytere og har deltatt i en rekke internasjonale mesterskap.

Les også

Brennhett da Magne Hoseth (38) giftet seg

Kommentarer til denne saken