Slakterester og nattlige skudd i Byskogen

Slakterester: Miljøvernleder Aud Stølen viser fram beingrinda som ble funnet under gamlebrua over Omsundet. Mistanken går i retning av at det har foregått tyvjakt i traktene rundt Byskogen.

Slakterester: Miljøvernleder Aud Stølen viser fram beingrinda som ble funnet under gamlebrua over Omsundet. Mistanken går i retning av at det har foregått tyvjakt i traktene rundt Byskogen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er mistanke om tyvjakt på hjort i traktene rundt Byskogen i Kristiansund.

DEL

Nattlige skudd og funn av slakterester er årsaken til mistanken om tyvjakt.

Det sier miljøvernleder i Kristiansund kommune, Aud Stølen. Hun fikk for få dager siden en melding fra jaktleder Otto Knudsen i Nordlandet jaktvald. De er de eneste som har tillatelse til å jakte på Nordlandet.

Hvit bil observert

Han kunne berette at en av jegerne på jaktvaldet hadde møtt på en kar som bor ikke langt unna gamlebrua over Omsundet. Han har ved minst et par anledninger i høst observert en hvit kassevogn med utenlandsk registreringsnummer parkert i området.

Nummeret er ikke blitt notert, men bilen blir i ettertid koblet opp mot senere funn av slakterester på og ved brua. Siste observasjon av bilen skjedde 18. oktober.

Samme natt ble det også registrert at noen avfyrte skudd. Det skjedde så sent som i firetiden. Smellene var ikke så høye, muligens fordi det ble benyttet lyddemper på våpenet.

Fant beingrind

Jakt etter mørkets frambrudd er ikke uvanlig, men da er det helst snakk om måneskinnsjakt på innmark. Dette skjedde ti dager etter fullmåne i oktober, så lovlig jakt kan i dette tilfelle trolig utelukkes.

Politiet ble varslet og de sørget for at en av kommunens ettersøksjegere rykket ut for å undersøke. Det ble da funnet slaktespor i området på og ved brua og nede ved sjøkanten.

Blant annet lå det ei beingrind fra det som må ha vært et voksent dyr ved det ene landfestet til brua. Beingrinda ligger fortsatt på stedet. En annen beingrind ble observert nede på svaberget. Denne er senere forsvunnet ut i sjøen.

Dumpet fra brua

Oppe på brua ble det også funnet ferske slaktespor og blod. Alt tyder på at slakterestene er blitt dumpet fra brua, men i stedet for å ende i sjøen havnet det meste på land.

Noen titalls meter inne på land ble dessuten vommen fra et dyr funnet. Den ble oppspist av kråker etter bare en dag eller to.

Miljøvernleder Aud Stølen sier at hun etter kontakt med politiet har fått opplyst at de har litt for få ledetråder til å få gjort noe mer med saken. I slike tilfeller er det best med tips som gjør det mulig å ta tyvjegerne på fersken.

Ønsker tips

Hun ønsker imidlertid å gå ut offentlig med saken ut fra flere hensyn. Det ene er at da kan gjerningsmennene bli oppmerksom på mistanken og tenke seg om en gang ekstra før de legger ut på eventuelle nye jaktturer.

Det andre er at publikums oppmerksomhet skjerpes når de vet at det kanskje foregår ulovlig jakt i nabolaget deres. Håpet er at de i tilfelle merker seg fremmede kjøretøy og fremmede personer.

Og sist, men ikke minst, så ønsker hun at publikummere som måtte ha opplysninger av interesse knyttet til mulig tyvjakt i høst, skal melde ifra enten til henne eller til politiet.

Artikkeltags