Fanatisk veganisme: Bryr du deg ikke om dyr? Bryr du deg bare om Sp?

Fakta om matproduksjon i Norge: Tenk så mye økonomisk det ligger i å kutte ned på kjøttproduksjon, skriver Berit Helberg.

Fakta om matproduksjon i Norge: Tenk så mye økonomisk det ligger i å kutte ned på kjøttproduksjon, skriver Berit Helberg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jenny Klinge fortsetter sin feilrettede informasjon ang. produksjon av mat i Norge. Vi produserer ca 1.803.000 tonn poteter, korn, frukt og bær. Vi produserer ca 240.000 tonn med fjørfe, svin, storfe, sau. Hva tror du koster mest når subsidiene for kjøttproduksjon er så høye som de er? Det er til og med forskjell på arealtilskudd og tilskudd til forpleining av kulturlandskap, om du driver med husdyrproduksjon, eller om du er grønnsaksbonde. Vi hører til stadighet om «fem om dagen» og «halvparten grønt på tallerkenen» – totalt uavhengig vegantanker eller ikke, men det ser ikke ut til at Sp har hørt om dette.

Ifølge Store Norske Leksikon om fanatisme: «Fanatisme betyr ekstrem ensporethet, lidenskapelig hevding av personlige overbevisninger, ofte kombinert med forfølgelseslyst mot annerledes tenkende eller følende.» Nøyaktig slik det ser ut som Klinge forholder seg til veganere i frykt for at kjøttsalget skal gå ned.

Dine meninger ang. veganisme burde aldri havne på trykk under dekke av ditt engasjement i Sp, for som politiker i et såkalt demokratisk land burde du faktisk være mer opptatt av at «begge sider av en sak» får statlig støtte. Og hvorfor så opphengt i kjøttindustrien? Man skulle tro du er sponset for å drive skjev informasjon om matproduksjon!

Hvorfor glemmer du, Klinge, hvor mye grønnsaksbønder, kornbønder og andre odlere av jorda vil nyte godt av at flere går over til å spise grønnere og kutte ned på kjøttforbruket? Har du allerede glemt «Griseindustriens hemmeligheter?» Og overser artikler som forteller om bønder som blir dømt til å aldri mer ha dyr etter altfor dårlig dyrehold i fjøset... Eller bryr du deg ikke om dyr? Bryr du deg bare om Sp?

Tenk så mye økonomisk det ligger i å kutte ned på kjøttproduksjon og de subsidiene, i forhold til hva grønt-dyrkerne får, og ikke minst kan selge! Et lite tips: Noen greier det andre påstår er umulig...

Tallene ang. produksjon grønt/kjøtt er hentet fra SSB, ligger offentlig og har ingenting med mine meninger å gjøre.

Forøvrig begriper jeg ikke hvorfor du blander inn en annen avis når vi hadde debatten gående hos Nettavisen - og ditt innlegg hos Tidens Krav faktisk er et svar på mitt siste innlegg i nevnte avis.

Klinge: Hold debatten i den respektive avisen den foregår, ikke forring innleggene hos Tidens Krav med et svar til en debattant som forvirrer leserne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken