Sola skinte fra en skyfri himmel da 35 forventningsfulle pensjonister møttes ved bussterminalen 3. september for en firedagers tur til Kiel. På turen nedover ble det et kort stopp på Sunndalsøra før vi fortsatte til Dombås, hvor vi fikk servert middag, før vi forsatt videre til Brumunddal og Wood hotell, hvor vi overnattet og hadde felles middag på kvelden. Etter middag slappet vi av og pratet sammen i restauranten.

Etter frokost på dag to var det avreise fra Brumunddal til Oslo og Hjortneskaia hvor vi hadde innsjekk og ombordstigning på «Color Magic». På Hjortneskaia ble det litt ventetid før ombordstigning. Vel om bord fikk vi tildelt våre lugarer, før vi gjorde oss kjent med skipet. De fleste var på øvre dekk i det fine været mens vi seilte ut Oslofjorden. Det var dekket til felles middag for oss klokken 18:00. Etter middagen var det show i loungen på dekk 7. Dette var veldig populært, så man måtte være ute i god til for å få plass. Det var også show på returen, men ikke det samme showet.

Etter en deilig frokost var vi fremme i Kiel i Tyskland klokken 10:00. Tiden til egen disposisjon på land var muligens noe kort for enkelte. Noen var på city sightseeing, andre gikk og ruslet i byen, mens andre igjen var innom shoppingsentrene. Det var varmt og flott vær. Skipet gikk fra Kiel klokken 14:00, og da kunne vi stå oppe på øvre dekk i det fine og varme været og se på utseilingen.

Middagen med etterfølgende show var til samme tid som på utreisen fra Oslo. Muligens ble det en sen kveld for mange. Frokost fra klokken 07:00 før vi la til kai i Oslo klokken 10:00. Ilandstigning og start på hjemturen umiddelbart. På Rudshøgda var det en kort kafferast før vi kjørte opp Gudbrandsdalen til Dombås hvor det var middag før vi startet på siste del av turen til Kristiansund hvor vi ankom klokken 20:15. Alle var enige om at vi hadde hatt en alle tiders tur.

Vi takker vår sjåfør Per Olav Østrem og Turistbussen Ålesund for en alle tiders tur.

Inge Mellemsæther