Gå til sidens hovedinnhold

Facebook, det nye demokratiet?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det kan til tider virke som at Frank Sve og Terje Tovan tror at folk her i fylket rett og slett er dumme. For med utropstegn og alternative fakta skal radarparet nå stoppe Møre og Romsdal sitt største samferdselsprosjekt: Møreaksen.

Politikeren fra Sunnmøre har de siste ukene teppebombet avisene i fylket med kjente fraser og sunnmørske kraftuttrykk, utelukkende for å sørge for at Møre og Romsdal skal få minst mulig penger til samferdsel. Heldigvis så vet alle som har litt kjennskap til offentlige prosesser at om Møreaksen tas ut av Nasjonal transportplan, så kommer ikke samferdselsminister Knut Arild Hareide løpende med penger til Møre og Romsdal. Da er det en rekke prosjekter på Østlandet som ligger før oss i køen.

Den siste tiden har det også blitt slik at de som bråker mest og roper høyest får viljen sin og påberoper seg å representere «folket». Et eksempel på dette er den sjarmerende Facebookgruppa Møre uten Møreaksen, ledet av Terje Tovan. Der florerer det blant annet påstander om at Helge Orten og Statens vegvesen er korrupte og det som verre er. Man må nesten være tastaturkriger selv, for å ikke se at disse beskyldningene faller på sin egen urimelighet. Men inne i dette ekkokammeret blir det meste akseptert så lenge det er mot Møreaksen.

Les også

Er Romsdalsaksen «smartere» enn konkurrenten?

Les også

Fleire og fleire vil vere med i bussen mot Møreaksen

Les også

Møreaksen: – Du har utført nok politiske piruettar no, Sve!

Les også: Parodien er det Frank Sve som står for

Les også: Parodien Møreaksen

Les også: Fjordkryssing til besvær

For vår del er vi ikke så opptatt av tunneler, broer eller Statens Vegvesen, men muligheten til å bo i en region med små avstander og et stort jobbmarked. Skal vi unngå at alle de unge heller bosetter seg i storbyene er det på tide å ta grep. Møreaksen og veien både sørover og nordover vil gjøre fylket vårt mindre og mulighetene større. Det er derfor trist når dyktige politikere bruker all sin makt for å sikre minst mulig utvikling her i fylket. Det er greit nok å være for et annet trasevalg, men en gang må man faktisk si «Ok, jeg fikk ikke viljen min, men sånn er livet».

Sve og Tovan er nå en del av et særdeles farlig populist-tog hvor målet er å skape mest mulig sinne og følelser, en strategi som er effektiv, men lite demokratisk. I Norge er det velgerne som bestemmer, og ikke ekkokamre i sosiale medier. Det skal ikke være slik at 10.000 påberoper seg å bestemme over Møre og Romsdal sine nesten 270.000 innbyggere. Det er mange som bråker, men hva med den tause majoritet?

Frank avslutter et av sine mange innlegg med å vise til at en stemme til Høyre er en stemme til Møreaksen. Og her kan vi i det minste enes om noe. Høyre vil sørge for at Møreaksen blir realisert, og at Møre og Romsdal blir en region med små avstander og et stort jobbmarked i fremtiden.

Kommentarer til denne saken