Evert Taube kabaret på Rensvik Samfunnshus

Fra venstre: Magne Vangen, Peder Erling Guttormsen, Elisabeth Osen, Anders Koksvik, Audun Sæbø og Helge Ulset.

Fra venstre: Magne Vangen, Peder Erling Guttormsen, Elisabeth Osen, Anders Koksvik, Audun Sæbø og Helge Ulset. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For den som elsket viser og spesielt Evert Taube, så var søndagens kabaret en stor opplevelse. Her kom kjente og ukjente sanger på rekke og rad, det hele sydd sammen av konferansier Helge Ulset.

DEL

Evert Axel Taube, som levde fra 1890 til 1976, var både forfatter, visesanger, komponist og maler. Hans yngste sønn er Sven-Bertil Taube, som mange kjenner godt. Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesangere, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter.

Han skapte blant annet figurene Fritiof Andersson og Rönnerdahl. Medvirkende i kabareten var Helge Ulset på trekkspill og forteller, Anders Koksvik på kontrabass, Audun Sæbø på gitar og sang, Peder Erling Guttormsen sang, Magne Vangen sang og Elisabeth Osen sang. I tillegg stilte Natalie Jørgensen fra Rensvik, i en rolle på en av sangene. Gruppen startet øving for et par år siden.

Kabareten var en toakter og de framførte hele 20 sanger. Mange klassikere ble framført: «Rosa på ball», «Flickan i Havanna», «Sjøsalavals», «Brevet från Lillan» og «Änglamark» for nevne noen.

Flere mindre kjente viser ble også framført: «Som stjärnor små», «Innbjudan til Bohuslän», «Natt i Ligurien» for å nevne noen.

Mulig VM-finalen i håndball ble prioritert foran Evert Taube, for salen var ikke full. Det var Rensvik Kulturkollektiv arrangerte. Vi ser på dette som et vellykket arrangement og tilskuerne koste seg med bevertning av kaffe og kaker. Vi håper på litt bedre oppslutning på neste arrangement på Huset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken