Gå til sidens hovedinnhold

Ett studietilbud i Kristiansund utmerker seg spesielt

Stor vekst i antall søkere til boring, mens havbunnsinstallasjoner tiltrakk seg kun én søker.

Fagskolen i Kristiansund fortsetter en positiv søketrend med en liten oppgang i antall søkere fra i fjor. En av vinnerne blant søkerne er studiet boring, som går fra 5 søkere i fjor til 24 med dette som førstevalg i år.

Det er tilfeldigvis planlagt nettopp 24 studieplasser for boring i Kristiansund fra august.

Fordypning i boring sammen med nødvendig sertifikat/praksis gjør studentene kvalifisert til en rekke stillinger om bord på plattformer og skip.

Studiet som er mest populært i Kristiansund er psykisk helsearbeid og rusarbeid, hvor det er 35 søkere som har dette som førstevalg. Her er det bare 24 planlagte studieplasser, altså er det kamp om plassen.

Psykisk helsearbeid og rusarbeid er et deltidsstudium over to år i Kristiansund.

Det tilbys både fulltid og deltid for prosessteknikk ved Fagskolen i Kristiansund. Her er det til sammen 33 førstevalgssøkere til 54 plasser.

Studiet dekksoffiser på ledelsesnivå ser også ut til å bli fylt opp. 16 søkere har dette som førstevalg, og det er 16 planlagte studieplasser.

For maskinoffiser på ledelsesnivå er det 11 søkere til 16 plasser.

Lavest søkertall er det til havbunnsinstallasjoner. Her er det bare én person som har studiet som førstevalg, mens det er planlagt 24 studieplasser.

Fagskolen i Kristiansund og Fagskolen i Ålesund blir til Fagskolen i Møre og Romsdal fra august i år. Ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen har forberedelsene til omorganiseringen startet, men skolen har lagt vekt på at innsøking og undervisning skal gå som normalt.

Helene Hanken, rektor ved Fagskolen Møre og Romsdal, er godt fornøyd med årets innsøking til de to studiestedene i Kristiansund og Ålesund.

– De fleste tilbudene har normalt god søkning. Men fem tilbud utpeker seg med en tydelig økning i søkertallene. Dette er svært gledelig for fagskolen, og vi ser fram til å ønske nye studenter velkomne til studiestart i Kristiansund og Ålesund i august, sier Hanken.

I tillegg til boring, er det studietilbudene anlegg, automatisering, bygg og elkraft som har størst økning i søkertallene ved studiestedene i Møre og Romsdal.

– Oppgangen kan skyldes at vi har vært mer synlige og at flere kjenner til tilbudet vårt. Vi har vært godt profilert gjennom sosiale medier, og det har generelt vært mye positiv omtale av skolen også nasjonalt. Kanskje har pandemien medført et behov for økonomisk trygghet og forutsigbar framtid og veien om mer utdanning kan oppleves som et godt valg, sier Hanken.

Kommentarer til denne saken