Molde slo fylkesrival Aalesund 3-0 og har med det vunnet ti strake kamper i Eliteserien. AaFK ligger fortsatt tre poeng over kvalifiseringsplassen.

Ola Brynhildsen, Markus André Kaasa og Kristian Eriksen scoret for serielederen som nå har 13 poengs forsprang på toppen av tabellen. Lillestrøm er nærmest på 44 poeng med sju kamper igjen.

Molde har nå ti strake triumfer i ligaen. Lillestrøm innehar rekorden med sine elleve strake i 1986-sesongen.

Markerte

Før søndagens oppgjør ble det avholdt ett minutts stillhet for å markere bortgangen til Magnus Wolff Eikrems kjæreste, som døde natt til fredag. Molde-kapteinen var på benken og fikk applaus da han ble byttet inn sju minutter før slutt.

– Selvfølgelig blir alle påvirket av en sånn trist hendelse. Det sier litt om hvor sterk Magnus er at han stiller opp her i dag og vil være med. Det er vi glad for, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery før kampstart.

Tornekrattet, romsdalingenes supporterklubb, har samlet inn tett på 300.000 til kreftsaken etter at Berit Ingeborgvik Talseth døde natt til fredag.

Med tapet har AaFK vunnet bare én av sine siste ti seriekamper. De står med to strake tap og har tre poeng ned til Sandefjord på kvalifiseringsplass. HamKam er to poeng bak AaFK.

Molde møter Tromsø borte i neste kamp, mens Aalesund tar imot Viking.