Gå til sidens hovedinnhold

Et skritt videre mot millioninvestering i sentrum

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristiansundordfører Kjell Neergaard tok denne uken turen til Frøya for å signere en samarbeidsavtale som innebærer en investering i ti-millionersklassen i sentrum.

I oktober ble det kjent at det frøyabaserte oppdrettsselskapet Måsøval ønsker å etablere et visningssenter i det planlagte campusbygget i Kristiansund sentrum. Selskapet står klare til å investere flere titalls millioner kroner. Miljø- og utviklingsleder Monicha Seternes mener anlegget kan bli en turistattraksjon.

– En etablering av et visningssenter for laks i campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum. Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser fram imot å etablere oss i campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, sier Seternes i en pressemelding.

Teknologi

Da Tidens Krav møtte delegasjonen i oktober, var det stor glød og entusiasme rundt prosjektet.

– Dette skal fenge alle mellom null og hundre, om du er student eller bare interessert. Det skal bli en selfieplass der du kan oppleve noe andre ikke har. Vi kommer til å bruke moderne teknologi som VR og hologram, og så kan man ta med besøket rett fra visningssenteret og ut til merdene vi har på Frei, med båt. Her tenker vi også å kombinere turen med besøk til Atlanterhavsveien også. Dette gir stort potensial for bedriftsbesøk og konferanser. Kristiansund er jo en herlig by, sier Seternes, som også har tenkt å koble på Visit Nordvest.

Les mer om saken her: – En kjempemulighet for Kristiansund

Måsøval er klare for å ta en større investering på flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret over 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

Søknad

Med signeringen på Frøya er man enda ett steg lengre i arbeidet med en felles søknad om en visningskonsesjon. Søknaden om konsesjonen skal behandles hos Fiskeridirektoratet.

– Jeg er svært glad for at vi har Måsøval med på laget. Vi har mange felles verdier og ønsker å styrke campus med et topp visningsanlegg for oppdrett. Nå kjører vi på og satser på et positivt svar på konsesjonssøknaden, sier ordfører Kjell Neergaard.

Måsøval Fiskeoppdrett AS

Dette er en familieeid bedrift på Frøya i Sør-Trøndelag. Bedriften ble opprettet av Edvin Måsøval og sønnene

Bjørn og Karsten januar 1973. Bedriften startet først med oppdrett av regnbueørret, og litt senere med laks i 1977. Familien er således blant pionerne innen oppdrett av laks og ørret.

Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 850

MNOK, et resultat på 200 MNOK og en produksjon på i overkant av 13 millioner tonn laks.

Måsøval har to oppdrettslokaliteter i Kristiansund kommune.

Les også

Campus-prosjektet blir forsinket - har møtt juridiske skjær i sjøen

Kommentarer til denne saken