Gå til sidens hovedinnhold

Et minst 10 år gammelt problem kan ikke skyldes på nåværende avdelingssjef Nytun og administrerende direktør Bakke

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dessverre så ble direktøren og avdelingssjefen tvunget til å stenge ned fødeavdelingen midlertidig.

Ja – disse to har jobbet meget hardt for å finne sykehuspersonell, for det meste leger og jordmødre. Både ved bruk av stillingsannonser og personlige kontakter.

Problemet har vært sammensatt med både slitne jordmødre, barnepleiere og en koronapandemi som legger mer press på situasjonen. En helt normal arbeidsvakt som består av en fast jordmor med tre vikarierende jordmødre er ikke forsvarlig i lengden. Dessverre vil ingen jobbe i et slikt team.

Jeg stiller meg bak avgjørelsen til min avdelingssjef Øyvind Nytun.

Stengningen er for øyeblikket midlertidig.

Det å skylde på legevikarer med manglende kompetanse og mindre mulighet for samarbeid mellom kolleger er ikke sant. Legevikarene som har blitt ansatt ved virksomheten har høy kompetanse, blant annet mange års erfaring.

Legevikarene har en opplæringsperiode der de informeres skriftlig og muntlig om rutiner, samtidig som de blir opplært i hvordan avdelingen fungerer. Vi har en detaljert liste som må følges i denne opplæringsperioden.

I den rullerende vikarstaben som brukes ved sykehuset har vi innleide helnorske leger, til og med en klinisk professor som har jobbet ved foretaket i 17 år. I denne vikarstaben har vi den siste året kun ansatt to nye leger. Overlege og tidligere seksjonsleder i Kristiansund har godkjent disse vikarene.

Les også

– Må ha kostnadskontroll hele veien

Les også

– Svært uheldig med vikarstafetter

Kommentarer til denne saken