Gå til sidens hovedinnhold

Et lysglimt i en mørketid

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Tidens Krav av fredag 22. januar finner vi et innlegg skrevet av Per Helge Pedersen.

Han skriver om sykehussaken slik den har utarta i den lange tida den har foregått.

På en grei måte kommenterer han saksbehandlingen med alle dens skyggesider, en behandling som han karakteriserer som en gordisk knute.

Han peker på hva denne planforvirrende manøvreringa av sykehussaken har kosta oss på Nordmøre i den lange tida den har versert. Man har greid å bruke over 600 millioner kroner på saken uten å finne noen løsning, og som han sier, dette er ikke monopolpenger –dette er penger som er hentet fra de norske skattebetalerne.

Les også

Narrespillet må snart ta slutt

Les også

Å stenge et livsviktig tilbud

Hva er årsaken?

Hvordan kan en sak som er så viktig for oss, bli så vanskelig?

Det er grunn til å tro at problemene i sykehussaken i Kristiansund er et resultant av forholdene slik de har utartet mellom byene i de siste årtier.

Hvilket begrep er ordet «lysglimt» tufta på? Dette må best forklares ved å sitere Per Helge Pedersens konklusjon på sykehussaken slik at alle får lese den.

Sitat: «Vi har hatt en sykehuskrig i denne del av landet i mer enn 30 år. Nå er det kanskje på tide å avslutte denne krigen. Men skal det sluttes fred må det også være enighet om at det i fremtiden skal være to likeverdige lokalsykehus på Nordmøre og i Romsdal. To sykehus med akutt og fødeavdeling. Bruk helsemillionene på pasientene. Glem luftslottene. Bruk mindre penger på konsulenter og byråkrater.»

Sykehussaken går videre.

Bunadsgeriljaen fortjener en stor takk for den store innsatsen de har gjort inntil i dag.

Kommentarer til denne saken