– Et folkekrav at man kan få koronavaksine på Eide legekontor

Det er sterk  misnøye med hvordan Hustadvika kommune legger opp koronavaksineringen, skriver en beboer i tidligere Eide kommune og som er i risikogruppen.

Det er sterk misnøye med hvordan Hustadvika kommune legger opp koronavaksineringen, skriver en beboer i tidligere Eide kommune og som er i risikogruppen. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ved henvendelse til Eide legekontor med forespørsel om å få time for å få koronavaksine, får en opplyst at slik vaksine må en henvende seg til kommunesenteret i Elnesvågen for å få bestilt time til og få utført der. Det betyr at en ikke kan få slik vaksine på Eide, men må reise til Elnesvågen for å den få utført.

Det er sterkt misnøye med denne bestemmelsen blant de eldre som er i risikogruppen og er interessert i å få slik vaksine så snart som mulig. Da det ikke er kommet noen informasjon fra kommunen om koronavaksinering, har folk i Eide henvendt seg til legekontoret og etterspurt vaksine. Eide legekontor svarer de som spør, at de var godt i gang med å lage et opplegg for koronavaksinering i sitt distrikt, men at dette arbeidet ble stoppet etter at det ble bestemt at all vaksinering skulle skje i kommunesenteret i Elnesvågen.

Denne beslutningen reiser spørsmålet om hvordan dette tilbudet skal praktiseres.

Vedtaket byr på en rekke ulemper for de som bor i tidligere Eide kommune. Det betyr reisekostnader, som uten busstilbud må gjøres med drosje. Enten begge veier eller med kostbar ventetid før hjemreise. Det blir en unødig sløsing med folks tid selv om det er pensjonister i første omgang, men det samme vil gjelde for alle, som må reise to ganger fra Eide til Elnesvågen

Det er et akseptert faktum at kommunesenteret er Elnesvågen, men selv 1 år etter at Hustadvika kommune ble etablert er det ikke startet noen bussforbindelse fra Eide til Elnesvågen. For eldre og personer uten førerkort kan det derfor bety at de ikke kommer seg til Elnesvågen og får sin koronavaksine. Hustadvika kommune bør prioritere risikogruppen framfor å oppnå eventuell rasjonaliseringsgevinst ved vaksinering.

Det er derfor et folkekrav fra Eide, at Eide legekontor, eller annet velegnet sted på Eide, blir oppgradert til vaksineringssted for koronavaksine! Noe annet kan ikke Hustadvika kommune være bekjent av!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken