Et dikt til hjemmetjenesten

Av
DEL

MeningerDette diktet ble skrevet i 2001, og det er like aktuelt i dag:

Når Ola og Kari blir gamle og grå, kan mang en "naturlig funksjon" gå i stå. Skulle hverdagen bli da synes trist og lei, ta det med ro - hjelp er på vei.

Hver morgen på sykehjemmet det samles en gjeng, med innsats til tusen og humør i fleng. Arbeidsmiljøet er i særstilling bra, den skryten skal hver og en av oss ha.

Hjemmetjenesten - Kirkelandet - Innlandet, klar til dyst, morgenrapporten begynner, og da blir det "tyst". Pleier og hjemmehjelp - hand i hand, vi hjelper de eldre så godt vi kan.

Hjelp med medisiner og det daglige stell, alarm og toalettbesøk både morgen og kveld. Varm og god middag blir levert til hvert hjem, vaktmesteren vår - han finner nok frem.

Her i na' byen - eldre og syke i sær, skal hjelpes hver dag - i all slags vær. Den såkalte eldrebølgen bare øker og øker, det merkes godt i hjemmetjenestens bøker.

De eldre kan sove så trygt i sitt hjem, for nattevakten er innom og ser om dem. Vi håper de eldre får den hjelpen de trenger, og da må politikerne budsjettere mer penger.

- Elsa Hornenes, 2001.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags