Nettavisen: Spillet mellom de 16 gjenværende kjendisdeltakerne i «Forræder» fortsetter å tilspisse seg, og det er først nå det viser seg at konseptet virkelig begynner å gå i hodet på dem.

Forrige uke var det TV-profilene Hallvard Flatland (65) og Christer Falck (53) som måtte forlate programmet og se seg forrådt av sine egne lojale.

Les også: Dette er den elleville historien til «Forræder»-villaen

Førstnevntes datter, Katarina Flatland (33) – som også er å se i programmet, reagerte kraftig da hun innså at hennes far ikke var til stede. Med det erklærte hun krig mot forræderne og lovet granske hver og én til hun fant de skyldige.

Etter hvert som hun begynte å peke finger, utgjorde hun seg imidlertid til en trussel for forræderne, og endte til slutt opp med å bli eliminert av de utvalgte.

– Jeg synes jo at det er et type kompliment, at de så sterkt vil ha ut familien Flatland i denne konkurransen, sier hun i episoden.

Innså hvor viktig tillit er

Da Nettavisen traff Flatland i forbindelse med pressevisningen av programmet tidligere i september, var hun ikke tvil om at opplevelsen var mer krevende enn hun hadde sett for seg.

I tillegg la hun ikke skjul på at hun har innsett hvor viktig tillit til folk er.

– Med en gang du tar fra folk tillit og mulighetene til å stole på hverandre, så blir livet utrolig slitsomt, sa hun til Nettavisen.

Da 33-åringen kom hjem igjen viste det seg at det skulle ta opp mot tre dager før hun endelig klarte å finne roen og gå tilbake til hverdagen.

– Det var først tre dager etter at jeg kom hjem, at jeg kjente nervene roe seg og at jeg klarte å stole på folk igjen uten å måtte tenke meg ekstra om, sa hun.

Ville vært med igjen

Til tross for en hektisk tilværelse er ikke Flatland i tvil om at hun kunne vært med igjen, og hun understreker at realityprogrammet sjekket av punktene over reality som egner seg for henne.

– Jeg har jo blitt spurt om å være med på mye forskjellig reality opp gjennom, men akkurat det her syntes jeg hørtes veldig gøy ut, sa hun og la:

– Jeg synes det er veldig gøy med et sånt her type realityprogram, at det er en konkurranse og et spill du skal komme deg gjennom.

Til syvende og sist skulle hun gjerne vært med igjen da hun nå føler hun har en mer forståelse for spillet og kunne lagt en tydeligere taktikk som hun tror hun ville nådd lenger med.

Overmannet

Da fredagens første eliminering var unnagjort, skøt rykter og påstander i alle retninger fra de lojale deltakerne. I forrige ukes rådssal så det lenge ut som TV-personlighet Tonje Frigstad (22) måtte forlate spillet, men i desperasjon klarte hun derimot å klamre seg fast videre.

Det viste seg dog ikke å vare lenge, etter hvert som en allianse bestående av Jonas Lihaug (32), Christopher Robin Omdahl (30), Magnus Midtbø (33), Erlend Mørch (27) og Sander Dale (23) ble dannet.

Gutteklubben var skråsikre på at Frigstad var forræder, og sammen fikk de overtalt store deler av deltakerne om å stemme henne ut i fredagens episode.

– Det var dritirriterende. For jeg kunne si hva som helst, men folk hadde låst seg på at det var meg. Folk var rett og slett for feige til å gå mot gruppa og skille seg ut, forklarer hun til Nettavisen.

Urettferdig klippet

Etter å ha sett fredagens episode legger ikke Frigstad skjul på at hun syntes episoden er urettferdig klippet. Hun hevder at seerne ikke får med seg hele inntrykket av hvor intenst det faktisk var.

– Krangelen mellom meg og Sander er klippet på en mye finere og snillere måte enn hvordan det faktisk var. Jeg skulle ønske de tok med større deler av den, for den var mye heftigere og mer voldsom enn som kommer fram på TV, sier hun.

Frigstad er nemlig opptatt av seerne skal kunne se hvordan det egentlig var, og at folk der hjemme skal forstå hvilken påkjenning det var å være med i programmet.

Avslører hemmelig avtale

Selv om Frigstad og Dale mildt sagt var i tottene på hverandre, ble de til slutt enige om at sistnevnte skulle ofre seg selv, dersom hun viste seg å være lojal.

– Vi tok hverandre i hånden på at hvis jeg ryker og avslører foran de andre at jeg er lojal, så skulle han se inn i kameraet og fortelle at han er Norges største idiot og spørre om å få dra hjem istedenfor meg, sier hun.

Ifølge 21-åringen fikk heller ikke dette se dagens lys i episoden, noe hun synes er kjipt. Hun er derimot innforstått med at det ville skape problematikk for spillet dersom Dale skulle ofret seg og hun selv kommet tilbake.

– Da hadde alle visst at jeg var lojal, så det hadde ikke gått, sier hun.

Frigstad mener uansett at hun kom ut som en sterkere person etter å ha vært med på programmet, og hun forteller at hun nå er blitt enda tøffere og har innsett at hun ikke liker å bli tråkket på av andre.

– Jeg sitter jo helt alene i rådsalen, ettersom både Hina og Kristin røk i første episode. Det gjorde at jeg følte meg veldig naken der jeg satt på enden av bordet og skulle snakke så tydelig foran så mange øyne, sier hun.

På ett tidspunkt ble det så tøft for henne at hun måtte låse seg inn på rommet sitt og fokusere steinhardt på å ikke bryte sammen.

– Jeg kunne ikke ringe hjem eller snakke med psykolog. Jeg var så redd for å bryte sammen, så jeg måtte bare sitte alene på rommet og konsentrere meg om å ikke bryte sammen. Jeg måtte skikkelig stramme meg opp og stå i det, forteller hun til Nettavisen.