«Erik Bye» gjør koronatiltak før påske

I farta: Redningsskøyta «Erik Bye» i fart.Foto: Redningsselskapet

I farta: Redningsskøyta «Erik Bye» i fart.Foto: Redningsselskapet

– Påsken pleier vanligvis å være ganske rolig her, men vi har kapasitet til å hjelpe dem som trenger hjelp.

DEL

Det sier skipsfører om bord på redningsskøyta "Erik Bye", Terje Bøe, til Tidens Krav.

Denne uken har det blitt gjennomført vaktbytte på redningsskøytene, som betyr at Bøe og mannskap skal være operative de neste 28 dagene.

– Fire uker på, 24/7. Selv om arbeidsdagen vår er på dagtid, er vi alltid klar for nødoppdrag når som helst på døgnet, fortsetter Bøe.

Koronatiltak

«Erik Bye» har fått på plass smittevernutstyr som masker og hansker. I tillegg har de innført en rekke restriksjoner for å gjøre smittefaren så liten som mulig. Regjeringen har besluttet at hytteforbudet videreføres til over påske, men Bøe er ikke bekymret for eventuell økt båttrafikk som følge av at folk ikke for reist til fritidsboliger i andre kommuner.

– Det er jo greit å vite at om det skulle skje en ulykke, så kommer vi iført smittevernutstyr, forteller Bøe som gjentar at det vil være kapasitet til å hjelpe dem som trenger det.

Den pågående koronapandemien fører flere endringer hos Redningsselskapet. Det er blant annet utarbeidet egne prosedyrer for mannskapsbytte, pasienttransport, håndtering av mulig smittede om bord og rutiner for bruk av smittevernutstyr.

Ikke besøk

– Vi prøver å unngå folk som best vi kan. Før har det jo vært turer på treningssenter, det skjer ikke nå. Det blir liksom med en tur på butikken, fortsetter Bøe. Det blir heller ikke familie på besøk i påsken.

– Vi tar ikke om bord noen i disse tider, sier han.

Bøy oppfordrer også alle som ikke har brukt båten på noen måneder til å «ta en god gjennomgang. Det kan fort være tette filter og «gugg» på tankene.» .

Artikkeltags