– Erik Aukan snakket ikke om sykehjem i bystyret. Han skriver innlegg om at ingen gjør noe.

– Hvis innlegget fra Erik Aukan er et politisk spill, er jeg lei meg på de eldres vegne, sier Arne Grødahl.

– Hvis innlegget fra Erik Aukan er et politisk spill, er jeg lei meg på de eldres vegne, sier Arne Grødahl.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Erik Aukan etterlyser Senterpartiet og Arbeiderpartiet når det gjelder satsing på eldreomsorg.

Dette skriver Erik Aukan harmdirrende til ksu.no og tk.no: «Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet på eldreomsorgen! Vi burde forvente større tempo på bygging av nytt sykehjem,». sitat slutt.

Jeg leser dette dagen etter et 8,5 timers langt bystyremøte som også Aukan var med på. Det var et bystyremøte hvor hverken nytt sykehjem eller klatrehall var tema. Selv så valgte jeg blant annet å ta ordet når det gjaldt saken som het: rapport kvalitet sykehjem 2019.

Blant annet så snakket jeg da om min bekymring for den utstrakte bruk av dobbeltrom vi ser nå . Som følge av pandemien. Og så avsluttet jeg innlegget med å peke på det rapporten ikke sa noe om. Nemlig at vi hadde for få sykehjemsplasser. Jeg oppfordret da om at bystyret tverrpolitisk samlet seg om å bygge nye sykehjemsplasser. At vi som lokalpolitikere sammen gjør en dugnad for denne saken.

Svært bekymret for de eldres situasjon

Erik Aukan snakket ikke om sykehjem i bystyret. Han skriver innlegg om at ingen gjør noe.

Hadde Aukan virkelig engasjert seg i denne saken, så ville han visst at vi er i ferd med å vedta ny omsorgsplan for Kristiansund. I den forbindelse vil bygging av nytt sykehjem bli tema. Jeg vil kjølig registrere at opposisjonen med Aukan i bystyremøtet var mer opptatt av å sikre tomt til klatrehall. Noe som ikke er noen dårlig sak. Men én investering som må vente til andre viktige investeringer blir gjort. Som omlag 50 nye sykehjemsplasser.

Ellers så er Aukan veldig opptatt av de varslene som kom fra sykepleiere i hjemmetjenesten. I hvert fall i leserinnlegg. Aukan tok selvsagt heller ikke opp denne saken i bystyret. Det er tydelig mer bekvemt å skrive harmdirrende i media. Jeg vil anbefale Aukan å ta opp slike saker i kommunale fora.

Det har jeg og mitt parti gjort. For å få orientering om saken. Samt forsikre oss om at saken rundt sykepleierne i hjemmetjenesten følges opp. Og det er det forsikret om.

Ellers er det direkte pinlig å lese innlegget til Aukan. Hvor hovedpoenget tydeligvis er å hamre løs på Arbeiderpartiet og Sp for at det ikke satses på eldreomsorg i kommunen vår. Det gjør han samtidig som at nye Rokilde blir tatt i bruk.

Nylig rehabiliterte og ombygde Rokilde har fått en ekstra etasje, 600 kvadratmeter med nye terrasser, fleksibel infrastruktur for moderne helseløsninger, og har blitt koblet sammen med nabobyggene for å skape en tettere helseklynge. Rokilde er bygget på for å gi kommunen et topp moderne omsorgsbygg tilpasset morgendagens teknologi.

Nye Nye Rokilde består av 38 leiligheter fordelt på fem etasjer, med en førsteetasje med dagaktivitetstilbud for demente. Med det som skal bli en sansehage utenfor i praktfulle naturomgivelser.

Rokilde er også bygd sammen med en annen stor satsning bygd de siste årene. Storhaugen helsehus. Sammen blir disse to nyinvesteringene grunnmuren i eldreomsorgen i Kristiansund. Da nødvendigvis sammen med de nye sykehjemsplassene jeg tok til orde for i bystyret. Det gleder meg at også Frp støtter disse planene. For som jeg sa i bystyret: Dette må vi slutte oss opp om tverrpolitisk.

Og for å fortsette å oppdatere Aukan som tydeligvis tror at det ikke skjer noe i vår eldreomsorg så kan jeg også orientere deg om at Barmannhaugen nå får nødvendig oppussing. Det er også bestilt en sak på eventuelt å få startet opp kantinen der igjen da dagtilbudet til demente nå flyttes inn i nye Rokilde. Og da er det en mulighet at kantinen startes opp.

Når det gjelder hjemmetjenesten og deres spesielle turnus nå under pandemien så er den varslet avsluttet. Og vil endres raskt. Et av de problemene som er i hjemmetjenesten er rekruttering av sykepleiere. Der har nå rådmannen varslet at det vil bli forsøkt å lokke med høyere lønn for å rekruttere sykepleiere. Om dette lykkes er ikke sikkert da kommuner i hele Norge sliter med å rekruttere nok sykepleiere.

Kristiansund har mangler når det gjelder eldreomsorgen. Samtidig er det å spre at det i Kristiansund kun satses på andre områder som f.eks. kultur enten løgn eller uvitenhet. Begge deler er et mageplask når det kommer fra en bystyrerepresentant. Som har tilgang til informasjon.

Hvis dette er et politisk spill er jeg lei meg på de eldres vegne. De eldre fortjener politikere som jobber for de. Ikke politikere som bruker de til politisk spill.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken