– Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet

–  Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller damen bak Forskerfabrikken, Hanne S. Finstad.

–  Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller damen bak Forskerfabrikken, Hanne S. Finstad.

DEL

«Hvis jeg har sett lengre, er det ved å stå på skuldrene til kjemper». Sitatet er tilskrevet Isaac Newton – mannen bak blant annet Newtons lover.

Denne sommeren ønsker Hanne S. Finstad, og Forskerfabrikken, å gi barn grunnlaget til å stå på skuldrene til kjemper som Newton, Darwin og Einstein. Det skal de gjøre gjennom Forskerfabrikkens Sommerlab. Sommerlaben er en sommerskole for barn som begynner i 5.- til 7. klasse kommende høst.

– Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere. Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet – både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og for å avsløre «falske nyheter», forklarer grunnlegger Hanne S. Finstad i en pressemelding.

Framtidsoptimisme

Sommerlaben arrangeres i uke 33, på Allanengen skole. Det blir den syvende gangen sommerskolen gjennomføres i Kristiansund. Målet er å gi barn en kjærlighet til naturvitenskap og en optimisme for framtiden. Ifølge pressemeldingen er det fortsatt ledige plasser til årets arrangement.

«I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Et av målene på årets sommerskole er å gi barn fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer», står det i pressemeldingen.

– Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller Hanne S. Finstad.

Sommerlaben arrangeres i henhold til gjeldende smittevernstiltak, presiseres det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken