Er hyttefolket dummere enn andre?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er satt igang en rekke tiltak for å begrense de uheldige følgene av virusinfeksjonen. Myndighetene oppfordrer til solidaritet og dugnad. Da er det viktig at befolkningen innser at dette er fornuftige og gjennomtenkte tiltak som vil kunne ha en positiv effekt.

Hva vil skje dersom folk får bruke hyttene sine uten restriksjoner? Man frykter at etter hvert som sykdommen brer seg, vil helsevesenet i disse tynt befolkede kommunene ikke ha kapasitet til å behandle hytteturister som hører hjemme i andre kommuner.

Slik tenker kommunelegen i Hemsedal og Folkehelseinstituttet.

Men hvordan tenker en symptomfri hyttebeboer?

«Jeg er antakelig ikke smittet, og faren for å bli smittet er mindre her hvor jeg kun er sammen med mine nærmeste. Det er ingen trengsel og lang avstand mellom folk. Skulle jeg, eller noen i familien, få tegn på sykdom er vi blitt grundig informert om at vi må unnvike å smitte andre, og søke helsehjelp om det skulle bli alvorlig. Da er det best å reise hjem».

Vi vil ikke sitte på hytta og vente til situasjonen blir kritisk. Hyttefolket er ikke så dumme at de tror en pandemi ikke er alvorlig.

De tror heller ikke at det står en respirator på Oppdal eller Rennebu og venter på dem dersom det trengs. De reiser hjem i isolasjon.
Koronaepidemien kommer til å prege vår hverdag i lang tid fremover.

Vi forventer at råd og restriksjoner etterleves av alle. Det er derfor viktig at tiltakene oppfattes meningsfulle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken