Gå til sidens hovedinnhold

Er dette ok opptreden fra Møreaksen?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åpent brev til fylkesordfører Tove Lise Torve:

Hva mener Møre og Romsdal fylkeskommune om Harald Espeland og Møreaksen AS sin opptreden?

Møreaksen AS har hovedsakelig eiere bestående av offentlige instanser. Klart største eier er M&R Fylkeskommune. Blant private eiere finner vi øverst Sparebanken Møre og dernest Sparebank1 SMN.

Det er nylig lagt frem en meget stor undersøkelse i regi av Norstat som viste at Møreaksen har oppslutning blant 24% av innbyggerne med bopel i kommuner i M&R som til sammen har 161.000 innbyggere.

På den bakgrunn ber vi om at fylkesordføreren uttaler seg om daglig leder Harald Espeland sin aktivitet i det offentlige rom. Spesielt gjelder dette hans aktiviteter for å diskreditere MuM sin undersøkelse dagen før undersøkelsen om fjordkryssingen skulle offentliggjøres.

Det refereres spesielt til følgende uttalelse til Romsdals Budstikke: «Intensjonen til MuM er åpenbart å sverte Møreaksen maksimalt». Uten grunnlag, og helt feilaktig anklager han videre Norstat og undersøkelsen for å ha metodefeil. Han uttaler i den forbindelse: «Det øker mistanken om at det er en form for manipulert framstilling».

Er en slik opptreden i tråd med fylkeskommunens forventninger til ledelsens ivaretakelse av selskapets intensjoner og omdømme?

Les også

Møreaksen: Enormt gap mellom folkevalgte og folket

Les også

Klar tale fra folket

Les også

41 prosent vil ha Romsdalsaksen. Bare 24 prosent vil ha Møreaksen

Kommentarer til denne saken