Gå til sidens hovedinnhold

Equinor-sjef Eldar Sætre går av - Anders Opedal kommer inn

Etter seks år som konsernsjef i Equinor gir Eldar Sætre seg i toppjobben. Anders Opedal blir Sætres erstatter fra 2. november.

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Aksjekursen til Equinor åpnet oppover mandag etter at selskapet kunngjorde at toppsjef Eldar Sætre går av og erstattes av Anders Opedal.

Etter om lag 45 minutters handel på Oslo Børs mandag hadde aksjekursen til oljeselskapet steget med 1,60 prosent og ble omsatt for rundt 145 kroner aksjen. Aksjeverdien har totalt steget med 7,33 prosent den siste uken.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp med 0,45 prosent i løpet av de første 45 minuttene med handel mandag, og lå da på 858,44 poeng.

Stolt

Konsernsjefen hadde mulighet til å gå av med pensjon da han fylte 62 år for to år siden, men benyttet seg ikke av muligheten. I stedet laget Equinor og Sætre en ny avtale, som sa at sunnmøringen senest i februar 2023 ville gå av med pensjon.

– Jeg har tilbrakt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor. Jeg er glad i dette selskapet og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen, sier Sætre i pressemeldingen.

Opedal har jobbet i selskapet siden 1997. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring.

– Anders Opedal har dyp kunnskap om, og bred erfaring fra energisektoren. Han har gått gradene i Equinor, han har vist sterkt lederskap og han har levert resultater som har overgått forventningene som er stilt til ham, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen i Equinor.

Sætre gir seg i Equinor etter å ha jobbet i selskapet i over 40 år.

Kommentarer til denne saken