(Laagendalsposten): I en pressebriefing onsdag kveld opplyser politiet at det er omkomne etter hendelsen på Vestsiden.

– Det er flere skadde og flere omkomne personer etter hendelsen, sier Øyvind Aas, leder for politiets driftsenhet i Buskerud.

Gjerningsmannen har beveget seg over et forholdsvis stort område på Vestsiden.

– Det er snakk om flere åsteder, og derfor er det også et stort område som er avsperret, sier Aas til pressen.

Politiet skal ha ny pressebriefing klokken 22.

Dramatisk

Politiet opplyser på stedet at det onsdag kveld har vært en pågående, livstruende hendelse i Kongsberg sentrum.

– Gjerningsmannen er håndtert, opplyser politiet klokken 19.

Politiet kommer med en pressebriefing om ikke så lenge, opplyser de.

Men politiaksjonen fortsetter med full styrke. Et ukjent antall politibiler, ambulanser, brannbiler, politibiler på Vestsiden. Også beredskapstroppen (såkalt «Delta») er på stedet. Dette er den norske Politi- og lensmannsetatens spesialtrente innsatsstyrke.

– PST er orientert. Vi er i tett dialog med ordinært politi, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, til VG onsdag kveld.

Pil og bue

Den første meldingen gikk ut på at en person var observert med pil og bue. Denne har skutt etter en annen med dette. Publikum ble bedt om å om å holde seg innendørs.

Vitner opplyser at en mann skal ha vært inne på Coop Extra på Vestsiden og siktet på folk. Dette området er nå helt avsperret.

(Saken fortsetter under kartet)

Et vitne så gjerningsmannen løpe i Hyttegata med politiet etter seg og at de skjøt etter ham, med det han mener var en mp5. Vitnet så også en kvinne ligge skadet i krysset og rope etter hjelp. Også hun var knivstukket. Flere blir omtalt som hardt skadet.

Klokken 19.30 pågikk det en politiaksjon ved en adresse i Hyttegata. Her var det massivt oppbud av politi, helsepersonell og branntjenestemenn. Hva som pågår her er ikke klart, siden politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger. Klokken 19.40 begynte mannskapet å trekke vekk fra stedet

Alle blir fjernet

Publikum få nå streng beskjed om å forlate Vestsiden. At av folk blir fjernet fra området.

Politiet har nå avsperret hele området rundt det gamle fengselet og Nytorget, der Vinmonopolet og Coop holder til. I tillegg til adressen i Hyttegata.

Uoversiktlig

Politiet hadde i utgangspunktet ikke kontroll på personen, men politiet på stedet opplyser nå at gjerningsmannen er håndtert.

Vitner opplyser til Laagendalsposten at en rekke politibiler er på vei mot Kongsberg med fulle sirener. Et tips sier at det er et stort antall ambulanser også er på vei mot Kongsberg.

Situasjonen er uoversiktlig, og hele Vestsiden er nå mer eller mindre stengt.

Avsperringer

Det skal ha vært mellom 10 og 12 ambulanser på vei mot Kongsberg, også to helikoptre er i området. Et helikopter henger over Vestsiden nå.

Ut fra vitneobservasjoner skal det være snakk om en mann som knivstakk en dame, og at mannen så stakk av. Dette er ubekreftede opplysninger.

Beredskapstroppen til stede

Politiets beredskapstropp var plass på Vestsiden. Bevæpnet politi står utenfor en adresse på Vestsiden, i området Apotekergata og Hyttegata.