Gå til sidens hovedinnhold

Enighet om å halvere fergetakstene: – Jubelen står i taket

«Innsparing på en kvart milliard - hvert år».

Jubelen står i taket i Møre og Romsdal Arbeiderparti etter at fem partier er blitt enige om å halvere fergetakstene.

Det melder APs førstekandidat til Stortinget, Per Vidar Kjølmoen i en pressemelding tirsdag morgen.

– Dette har vi kjempet for i et år, sier Kjølmoen.

Det ble sent mandag kveld enighet mellom Ap, Frp, Sp, SV og Rødt om et forslag om fergepriser. Forslaget ble lansert av Møre og Romsdal Arbeiderparti, opplyser Kjølmoen.

– I fjor høst sendte vi inn forslag til Arbeiderpartiets programkomité om halverte fergetakster i hele Norge. Første fikk vi gjennomslag i eget parti, og resten er historie. I dag blir det fest i hele Møre og Romsdal Arbeiderparti. I fjor var halvering av fergetakstene noe fylkespartiet sto alene om. Nå blir det nasjonal politikk! sier Kjølmoen.

Sparer en kvart milliard

Det er klart at stortingsgruppene i Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt kommer til å fremme et felles forslag om fergepriser i Stortinget i dag 23. februar:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten.»

Forslaget vil dermed få flertall i Stortinget.

Forslaget vil bli stemt over i forbindelse med behandlingen av økonomiske tiltak i møte med pandemien, som skal opp i Stortinget tirsdag, 23. februar 2021.

– En halvering av fergetakstene vil ha svært stor betydning for Møre og Romsdal. Når forslaget er gjennomført, vil folk og næringsliv spare over en kvart milliard kroner – hvert år, avslutter Kjølmoen.

Kommentarer til denne saken