Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kan de invitere til filmer og foredrag igjen

I fjor måtte de avlyse hele programmet på grunn av korona. Nå kan Nordmøre Senioruniveristet endelig komme med litt gode nyheter.

– Programmet er klart, forteller senioruniversitetets styreleder Per Sefland fornøyd til Tidens Krav. Han og forgjenger Per Staff har tatt turen til TKs lokaler for å dele den gode nyheten.

– Dette er mer enn kun foredrag. For mange er dette et viktig sosialt tilskudd, poengterer Staff.

Senioruniversitetet hadde over 500 medlemmer fra hele Nordmøre, og til og med litt utenfor, før pandemien satte en stopper for foredrag og sosiale sammenkomster. Nå gleder de seg begge over å endelig kunne gi gode nyheter til sine medlemmer igjen.

Les også

Mange medlemmer i risikogrupper – avlyser hele programmet

Kjente navn

Som sagt er det mer enn bare foredrag de inviterer til. Siden oppstarten for rundt 11 år siden har det vært fokus på det.

– Det er et sted for man møtes og prates før man er på foredragene. Vi har alltid kaffe og kaker før foredragene, sier Staff.

Og de forsøker ikke bare å ta vare på egne medlemmer. De har hatt mye fokus på å ta godt vare på foredragsholderne som kommer til Kristiansund. De tas med på sightseeing, får lunsj/middag og annen oppvartning. Det har gjort at de sikrer seg gode, kjente navn år etter år.

– Vi har et meget godt renommé der. Snakker de som har vært her pent om oss, vil flere komme hit, sier de to.

Det må sies å ha vært en vellykket taktikk. Flere kjente og ettertraktede navn har tatt turen til Nordmøre opp gjennom årene. Og det er flere kjente navn på programmet for 2021/2022 også. NUPI-direktør Ulf Ingvar Sverdrup, historiker og professor Geir Lundestad og musiker og komponist Wolfgang Plagge er noen av navnene som kommer til Kristiansund.

– Foredragene arrangeres den siste onsdagen hver måned, unntatt desember, og starter med Ulf Sverdrup den 29. september, forteller Sefland. Det første foredraget har tema «Geopolitikk etter covid-19».

Hele programmet kan du se på Nordmøre Senioruniversitets hjemmeside. Den finner du her!

Les også

– Folk kommer fra hele distriktet, også utenfor Nordmøre

Filmklassikere

I tillegg til foredrag, arrangerer også senioruniversitetet filmkvelder hver måned hvor man viser gamle klassikere.

– Tanken er at dette er filmer som får de som ser på til å tenke på hvem de holdt i hånda første gang de så denne filmer, sier Per Staff.

Filmvisningene skjer på Caroline kino. Den første på programmet er «prinsesse på vift» fra 1953, gjennombruddet til Audrey Hepburn. Og neste måned, 13. oktober, vises «Sound of Music».

Oversikten over filmprogrammet finner man også på senioruniversitetets hjemmeside.

– Vurderes fortløpende

Senioruniversitetet har og arrangert reiser årlig for sine medlemmer som er svært populære. Men selv om det nå er planlagt filmer og foredrag for høsten 2021 og våren 2022, er det dessverre litt tidlig for å reise.

– All usikkerhet omkring pandemien, gjeldende reiseråd og restriksjoner, gjør det vanskelig å planlegge reiser – både innen- og utenlands. Vi vurderer situasjonen fortløpende for flere alternativer, men sikkerheten går foran alt. Så snart vi, i samråd med våre operatører, finner det forsvarlig, setter vi i gang! Skottlandsturen er fremdeles aktuell, skriver Sigfred Dyrnes, leder for reisegruppen, på senioruniversitetets hjemmeside

Kommentarer til denne saken