– Vi er både stolte og glade over å kunne gi våre abonnenter dette tilbudet, sier sjefredaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav.

Og det starter allerede i helga når kvinner og menn skal konkurrere på Gålå. Kvinner og menn skal gjennom 10 kilometer fri teknikk og 20 kilometer klassisk fellesstart.

Sterke løpere som Julie Myhre, Harald Østberg Amundsen, Sjur Røthe og Didrik Tønseth står på startstreken. Det gjør flere fra Nordmøre også.

Amedia-avtale

Også de beste juniorene skal gå norgescup i helga. Her er Olav Fugelsøy fra Surnadal blant deltakerne i 17-årsklassen. Han har tatt nye steg hver vinter, og det blir spennende å se hvor nær han er norgeseliten på Gålå.

Juniorene går sprint og 10 kilometer klassisk fellesstart. De første konkurransene starter fredag.

Senere i vinter sendes norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker. I alle disse rennene stiller flere hundre deltakere til start.

– Vi kan vise disse rennene fordi vår eier, Amedia, har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Vår abonnenter får tilgang til sendingene på plattformen Direktesport som finnes på vår nettavis, sier Alnæs.

Stor bredde

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. Den er godkjent som FIS-renn. Det betyr at det som regel også stiller utøvere fra andre land enn Norge til start.

For hver av de tre rennhelgene i norgescupen, vil ventelig 350 løpere være med hver gang. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Skirenn på tk.no sesongen 2022/2023

* Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.-27. november 2022.

* Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.-19. februar 2023.

* Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.-12. mars 2023.

* NM junior Alta, kvinner og menn, 3.-5. mars 2023.

* Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.-26. februar 2023.

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

– Det er veldig bra for Ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I norgescupen, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist frem våre aller beste skiløpere, bredden i Ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig frem til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.

SE KONKURRANSENE FRA GÅLÅ HER