Søndag var det Trolledalsegga i Stad som hadde mest vind, målt til 44,9 meter per sekund, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Orkans styrke regnes allerede fra 32,6 m/s.

I tillegg har det blitt registrert hele 32 nedbørsrekorder i januar, ifølge NRK. De aller fleste av dem (18) i Trøndelag. Også temperaturene har vært uvanlige. Det har blitt registrert 28 varmerekorder, fordelt over hele landet.

Mange av nedbørsrekordene kom med ekstremværet Gyda. Det traff kysten på vestlandet i midten av januar, med orkans styrke i vindkastene. Rundt 2.000 skader ble meldt inn til forsikringsselskapene i kjølvannet av stormen.

De siste dagene har våre nordiske naboer måtte forholde seg til stormen Malik, som også gjorde stor skade i Norge. Rundt 3.000 skademeldinger er sendt inn til forsikringsselskapene. Erstatningene er foreløpig anslått til rundt 200 millioner kroner.

Februar skal begynne med for det meste tørt vær i nord, med mulighet for sol. Fra Trøndelag og sørover blir det mer skiftende i perioder med både snø, sludd og regn, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.