Jeg har i over 33 år hatt en lidenskap for travspill og travsport. Jeg var 16 år da jeg startet opp. En god del mindre og større gevinster har det blitt i årenes løp. Jeg abonnerer på kanalen Rikstoto Direkte og får løpene inn i stuen. Men travspill er mer enn en hobby. Det er en livsstil. Man lever og ånder for det hver dag. Hobbyen krever også at jeg hele tiden må være oppdatert. Jeg er ofte innom tekst-tv og får de siste rangeringene. En ting som er viktig når man driver med tipping er å ha et edruelig forhold til hobbyen, som har gitt meg så mye glede. Tap og vinn med samme sinn.

En god regel er at du aldri bør satse mer enn du har råd til å tape. Der har Rikstoto innført en grense for hvor mye du kan satse i løpet av en måned. Da slipper spillerne å havne bort i et økonomisk uføre. Og dette er viktig. Også Norsk Tipping har den samme ordningen. Dette er en trygghet for begge parter.

Jeg har holdt på så lenge nå at jeg kan kalle meg selv profesjonell. Jeg husker fortsatt da Rex Rodney herjet på travbanene. Jeg glemmer aldri da han vant Solvallas Elitlopp i 1986 i Stockholm.

Men jeg skulle absolutt ha tatt en tur på travbanen igjen. Det er en egen stemning. Nærmeste bane er Leangen i Trondheim, som skal ombygges og bli til en av Europas mest moderne. Der må jeg kjenne min besøkelsestid.

Avslutningsvis vil jeg si at det å ha en stimulerende hobby er viktig for innholdet i hverdagen. Du får tankene over på noe annet som er positivt.