Den første dagen var det presentasjon og vi lærte hvordan vi skal pakke sekken for på gå på tur ute i naturen. Vi fikk informasjon om hva som er viktig å ha med på tur i de forskjellige årstidene.

Den andre dagen hadde vi konkurranse om å finne figurer som hang rundt omkring i trærne ved hjelp av kart. Alle måtte jobbe samme i et team. Etter konkurransen tente vi bål og laget kaffe. Etter kaffen gikk vi på Stikk UT tur til Kleppen.

Avis i skolen

Hvert år arrangerer Mediebedriftenes Landsforening nasjonal avisuke (Avis i skolen/Mediekompasset) som tilbyr et læreplanbasert undervisningsopplegg med avis på timeplanen - kostnadsfritt for skoler.

Dette bidraget er et resultat av undervisningen, der deltakerne har blitt oppfordret om å sende inn leserbrev eller artikler til Tidens Krav.

Mer om Mediekompasset kan du lese her.

Den tredje dagen møttes vi i Gløsvågen og før vi begynte å gå, informerte Liv om hvordan vi skal bruke naturen som toalett. I Gløsvågen plukket vi sopp og bær. Vi lærte også om de forskjellige bær og sopptypene. Liv fra friluftsrådet informerte også om de forskjellige insektene i skogen, spesielt om flått og hva man skal gjøre hvis man blir bitt. Vi lagde syltetøy av bærene vi hadde plukket og vi spiste det til lunsj. Etterpå dro vi på stranden for å bade, og der slappet vi av og tok bilder før vi dro hjem.

Den siste dagen av kurset inviterte Håvard Johansen for å gi informasjon om forskjellige turgruppe på sosialmedia der man kan melde seg inn. Etterpå gikk turen til Kvernberget. Vi hadde med oss ved og mat for å lage bål for å grille mat som alle hadde med seg. Før vi begynte å lage mat på bålet, informerte Liv og Håvard om hvordan de laget mat på bål ut i naturen. Liv hadde med seg noen spill som elevene kunne spille mens de ventet på at bålet var klart til å lage mat på. Liv hadde premier til det teamet som vant "Natur Bingoen. De grillet mat som de hadde med seg.

Alle hadde med seg mat fra sitt hjemland så alle kunne få smake på de forskjellige rettene. Etter vi var ferdige å spise, ryddet vi opp etter oss på bålplassen og dro hjem. Vi fikk en attest som kan vi sette i CV-en vår når vi skal søke jobb.