Det var i vinter styret satt og lurte på hva de skulle finne på, både for den eldre og yngre garde.

Da kom de på at de skulle lage en trivelig sammenkomst for de eldre. De som bor hjemme sitter for det meste inne hos seg selv, noe beboerne på institusjon også gjør. Alle disse er sjelden ute, men nå har de sjansen. Styret håper på godvær neste lørdag, siden det hele skal foregå ute på danseplatten, der det senere på kvelden blir arrangert plattdans for den litt yngre generasjonen.

– Det er første gang vi har et slikt arrangement, forteller foreningens leder Tove Karin Halse Lervik, som er spent på responsen, men håper at kanskje 20–25 eldre vil ta turen til grendehuset på Lerviklandet for å være med på vorspiel.

Hun sier at alle som har lyst å komme, må ta kontakt med Halsa frivilligsentral på mobil 90242585.

Trengs det skyss både til og fra, må de også varsle om det.

– Mellom 17.00 og 18.00 får de eldre servert spekemat, potetsalat og alkoholfritt øl, som er sponset av henholdsvis Taga og Bunnpris. Etterpå blir det kaffe og kaker. Allerede da er gruppa Pisters, som består av seks lokale helter, på plass for å spille. Derfor blir det anledning for de eldre til å ta seg en svingom om de har lyst, for å teste musikken, før plattdansen tar til senere på lørdagskvelden, forteller Halse Lervik.

Både før og etter dansen, har demensforeningen hyret drosjeeier Asbjørn Kalvik, slik at han stiller både med maxitaxi og taxi.

På grunn av koronarestriksjoner kan det ikke være mer enn 200 mennesker på plattdansen. Av den grunn kan det være lurt å forhåndskjøpe billetter, der først til mølla-prinsippet gjelder.