Lørdag vant ekteparet Lundanes hvert sitt KM mellomdistanse som ble arrangert i terrenget ved Åkvikknoken, av hundreåringen Halsa IL.

Marit Sylte Lundanes og Lars Roger Lundanes fra Emblem IL på Sunnmøre har i mange år vært aktive og ivrige orienteringsløpere, og deltok også i 1995 da Halsa IL forrige gang arrangerte KM i orientering.

– Hver sesong deltar vi i mange løp rundt om, og gleden av å være med i orientering har også våre fem barn arvet, forteller de to.

De som har fulgt med i orientering de siste årene, drar sikker kjensel på navnet Lundanes.

Sønnen Olav Lundanes er mest kjent; han blir kalt orienteringskongen, og står igjen som Norges beste orienteringsløper noensinne, med 10 VM-gull, 4 EM-gull og 25 NM-gull! Han har nå lagt opp.

En yngre bror Bjørn, løp for øvrig også på Halsa, og vant sin klasse med stor margin, men siden han bor og jobber i Trondheim og representerer Freidig, kunne han ikke delta i KM for Møre og Romsdal. Han slo Aleksander Sørvik Hanssen, Molde og Omegn IL, som løp i samme klasse, med over 12 minutter.

– Jeg har ingen ambisjoner om å bli like god som Olav, men synes det er gøy å løpe for å holde meg i form, forteller Bjørn Lundanes.

Savnet flere nordmøringer

Foruten de rundt 25 deltakerne i KM, var det også noen fra Freidig, Gaula, Porsgrunn og Krokstadøra med. Til sammen var det rundt 34 som var påmeldt.

Løpere fra Emblem IL på Sunnmøre og Molde og Omegn IF, delte gullmedaljene mellom seg, og tok seks KM-titler hver. Helt tydelig at det er der de beste orienteringsløperne er.

I alt var det åtte løyper med lengde fra 1,0 kilometer til 4,3 kilometer, og terrenget var småkupert og skrånende, med myrer som var bløte etter alt regnet, og skogkledde koller.

Mesterskapet ble greit avviklet av dyktige arrangører, som selvsagt kunne ønsket at enda flere deltok, kanskje især fra Nordmøre.