Eksplosjon i kraftverk: Folk i området hørte smellet

Brannvesenet melder søndag at det er kommet melding om eksplosjon med påfølgende røykutvikling i kraftverket på Sjølseng på Sunndalsøra

Brannvesenet melder søndag at det er kommet melding om eksplosjon med påfølgende røykutvikling i kraftverket på Sjølseng på Sunndalsøra Foto:

Røykutvikling i bygg til Statnett i Sunndal.

DEL

Brannvesenet melder søndag at det er kommet melding om eksplosjon med påfølgende røykutvikling i kraftverket på Sjølseng på Sunndalsøra. Alle nødetater dro til stedet.

– Vi vet ikke mer enn det 110-sentralen har twitret, men vi er på vei dit nå, sier Tove Anita Asp ved politiets operasjonssentral til Tidens Krav i kvart over tolv-tiden søndag.

Vaktsjef Anja Lereng ved 110-sentralen sier til Tidens Krav at det har vært en eksplosjon som førte til røykutvikling, men at det ikke var åpne flammer.

– Folk i området hørte smellet. Alarmen ble utløst, og ansatte ved kraftverket sjekket stedet. Da var det så mye røyk at de ikke klarte å gå inn. Brannmannskap kom til stedet og fikk sjekket. Det var en del røyk, men ingen flammer. Lokalene er luftet, og brannmannskapene er dermed ferdig på stedet, sier Lereng ved 12.30-tiden.

Hun kan ikke si noe om skadeomfanget eller årsak.

– Nei, det er politiet som vil undersøke årsaken, men jeg vet at strømmen til kraftverket er tatt. Om dette får konsekvenser for andre, er jeg usikker på, sier Lereng.

Politiet melder senere søndag at det skal ha vært en eksplosjon i en spenningsregulator.

Artikkeltags