Det skriver Sør Trøndelag Skikrets i en pressemelding fredag.

I meldingen skrives det at langrennskomiteene i skikretsene i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal har kommet til enighet om et spennende samarbeid på tvers av kretsene om et felles regionlag for seniorer på nivået under Team ELON Midt-Norge, kalt Team Midt-Norge Elite.

– For å styrke posisjonen til Midt-Norsk langrenn i fremtiden, ser vi at vi står sterkest sammen. Derfor har vi gjennom grundige samtaler og diskusjoner slått sammen kretslagene til Nord- og Sør-Trøndelag. Møre og Romsdal har ikke hatt et eget kretslag på seniornivå, men løpere som sokner til Møre og Romsdal Skikrets inkluderes nå i Team Midt-Norge, heter det i pressemeldingen.

Sterkt ønsket

I evalueringen av de foregående sesongene har det både fra løpere og klubber i Sør-Trøndelag Skikrets kommet frem at det er sterkt ønskelig med et godt sportslig tilbud også til seniorløpere som ikke har vært kvalifisert til kretslaget.

For å imøtekomme disse ønskene opprettes det et derfor også et tilbud for alle satsende seniorløpere, kalt Team Midt-Norge. Dette tilbudet vil i stor grad bygge på et samarbeid med Team Midt-Norge Elite, der det legges opp til flere felles lokalsamlinger, ukentlige fellesøkter og kompetansedeling fra trenere på Elite-laget der surnadalingene Berit Mogstad og Kristoffer Berset er med.

– Vi tror spesielt at dette er et bra signal overfor juniorer og unge seniorløpere som vurderer om de skal satse videre eller ikke.

Lagene

Mats Iversen (Nord-Trøndelag) og Magnus Stensås (Sør-Trøndelag) var trener for hvert sitt kretslag i sesongen 2020/2021, og danner nå trenerteamet for Elite-satsingen for kommende skisesong.

Lagene Team Midt-Norge Elite:

Herrer:

Olve Rye, Byneset IL, Ole Morten Flataker, Hommelvik IL, Karsten Vestad, Molde- og Omegn IF, Magnus Harr Lian, Klæbu IL, Even Michelsen, Byåsen IL, Martin Julian Buvarp, Byåsen IL, Vegard Sivertsgård, Tydal IL, Edvin Ingebrigtsen, Bratsberg IL, Kristoffer Jullum Fiskvik, Varden IL og Magnus Håbrekke, Byåsen IL.

Damer:

Julie Viktoria Berg, Leksvik IL, Guro Bostad, Strindheim IL og Alise Einmo, Strindheim IL.